Oscar-voittaja Jack Palance kuoli

Viihdeuutiset · Stara.fi

Näyttelijä Jack Palance on kuollut. 87-vuotias tähti menehtyi perjantaina kotonaan Montecitossa, Kaliforniassa. Hänet palkittiin vuonna 1992 parhaan sivuosan Oscar-pystillä roolistaan elokuvassa Kaupunkicowboyt (City Slickers). Tuolloin kovakuntoinen tähti yllätti Oscar-yleisön punnertamalla lavalla yhdellä kädellä.

Jack Palance tunnettiin tiukoista kommenteistaan, ja hän totesi muiden muassa, että suurin osa hänen rooleistaan on ollut silkkaa roskaa. Myös elokuvien ohjaajat saivat usein kuulla kunniansa.

– Suurimmasta osasta heistä ei olisi edes liikenteenohjaajiksi, näyttelijän kerrotaan sivaltaneen.

Palancen ensimmäinen elokuvarooli oli vuonna 1950 nähty Blackie -niminen murhaaja elokuvassa Panic in the Streets. Vain kaksi vuotta myöhemmin hän oli jo ehdolla Oscar-palkinnon saajaksi parhaan sivuosan kategoriassa elokuvastaan Pelko (Sudden Fear). Sittemmin hänet on nähty tai kuultu lukuisissa elokuvissa, joista tunnetuimpia ovat Tango & Cash, Batman, Nuoret sankarit (Young Guns) ja Bram Stokerin Dracula.