Borat -elokuvan nainen nostamassa oikeusjutun

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuoden menestyneimmäksi komediaksi noussut Borat kohtaa jälleen vastoinkäymisiä. Tällä kerralla Yhdysvaltojen suunnalta. Elokuvassa nähtävä tapakouluttaja Cindy Streit on nimittäin haastamassa Boratin oikeuteen. Hän on jo jättänyt tutkintapyynnön Kalifornian poliisille.

Streitin mielestä hänet harhautettiin mukaan elokuvaan väittämällä, että kyseessä olisi ollut vain haastattelu Unkarin televisiossa nähtävää dokumenttia varten. Hän ei siis tiennyt, että kyseessä oli maailmanlaajuisesti esitettävä elokuva.

– Olen raivostunut heidän huijauksestaan. Kuinka he kehtasivat?! Katsotaanpa kuka saa viimeisen naurun, tapakouluttaja kauhisteli.

Elokuvassa Borat asetti tavalla tai toisella naurunalaiseksi lähes kaikki siinä vierailleet ”tavikset”. Cindy Streit järjesti toimittajan kunniaksi illallistilaisuuden, jonka Borat luonnollisesti pilasi esimerkiksi tuomalla pöytään pussillisen ulosteita.

– Opetin hänelle kuinka poistutaan pöydästä. Hän teki sen korrektisti ja meni yläkertaan. Seuraavaksi hän tuli alas kädessään muovipussi, jossa oli ties mitä. Kauhistuin, kun hän toi pussin ruokapöytään.

Ennen kuin Streit vie asian oikeuteen, hän haluaa poliisin tutkivan sen tarkkaan. Tapakouluttaja haluaa tehdä tapauksesta esimerkin myös muille elokuvantekijöille, jotka tekevät rahaa toisten nöyryyttämisellä. Borat oli keskiviikkoon mennessä tuottanut jo huimat 74 miljoonaa dollaria.

Tämä tapaus vahvistaa tiedot siitä, että elokuva ei ollut kokonaan käsikirjoitettu ja näytelty. Mukana oli lukuisia amerikkalaisia, jotka eivät tienneet olevansa mukana elokuvassa.