Kyläläiset vaativat Boratilta 30 miljoonan korvauksia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuoden menestynein komedia Borat ei ole naurattanut romanialaisessa Glodin kylässä, jossa elokuvan osuuksia kuvattiin. Kyläläisten mukaan heidät huijattiin mukaan elokuvaan ja he ovat nyt nostaneet oikeusjutun, jossa vaativat huimaa 30 miljoonan dollarin korvausta.

Kyläläisten mukaan elokuvatuottajat kertoivat heille kuvaavansa dokumenttia köyhyydestä. Asukkaat ovat ilmeisesti päättäneet jättää köyhyyden kertaheitolla taakseen vaatimalla nyt oikeusteitse tähtitieteellisiä korvauksia New Yorkissa sijaitsevassa oikeusistuimessa. Kanteen ovat nostaneet kaksi Glod-kylän asukasta, Nicolae Todorache ja Spiridom Ciorebea.

– Mikään ei olisi voinut olla kauempana totuudesta. Projektin oli tarkoitus olla dokumentti asukkaista, mutta se leimasi kyläläiset raiskaajiksi, prostituoiduiksi, varkaiksi, rasisteiksi ja tyhmiksi, kanteessa perustellaan. Glodin kylä sijaitsee noin 130 kilometriä luoteeseen Romanian pääkaupunki Bukarestista.

Tähän mennessä Borat -elokuva on tuottanut yksistään Yhdysvalloissa jo 90 miljoonaa dollaria.