Killzone : Liberation (PSP)

Pelit · Stara.fi

PS2 -pelinä tutuksi tullut Killzone saa nyt PSP-versionsa Killzone : Liberation, joka onkin aikajanalla jatkoa PS2-versiolle. Taistelu jatkuu siis Vektalla, jossa ISA ja Helgastin välinen sota jatkuu.

Kyseessä on yksinkertainen taistelupeli, jossa ylhäältä käsin ohjataan sotilasta taistelukentällä. Pelin kuvakulma on hieman vanhanaikainen, mutta yksinkertainen ja toimiva. FPS-kuvakulmasta on siis luovuttu, mutta toisaalta PSP:n ruudulla tämä lienee parempi vaihtoehto.

Grafiikka on laadukasta ja näyttävää, ja taistelupaikat ovat monipuolisia. Joukkoja komentaessa peli ei keskeydy, vaan hidastuu. Joukkojen komentamiseen tottuminen vei hieman aikaa, mutta lopulta pelaajien komentaminen toimii mainiosti. Vastustajia ohjaava tekoäly on yllättävän toimivaa. Vihollisten ampumista helpottaa aseen lasersäde, mutta varsinainen tähtäys olisi voinut olla helpompaakin, sillä tähtäys tuntuu hakevan hieman liikaa.

Pelin opastusmode on mainio, koska siinä ohjeita tulee hiljalleen pelin myötä, eikä toimintojen muistaminen tuota kovin suurta tuskaa. Kuoleman kohdatessa peliä voi jatkaa edellisestä checkpointista ilman erillistä tallennusta, mikä puolestaan ehkäisee turhautumista. Monipelissä voi olla mukana jopa kuusi pelaajaa.

Plussat

+ Automaattitallennus

+ Joukkojen komentaminen

+ Pitkiä tehtäviä

Miinukset

– Tähtäys hakee

Pisteet 3/5