Maailman ensimmäinen viittomakielinen hiphop-levy Suomesta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Signmark on maailman ensimmäinen viittomakielinen hiphop-artisti, joka julkaisee levyn. Miehen tuotantoa nähdään ja kuullaan pian DVD:llä, jota kuvaillaan kokonaisvaltaiseksi visuaaliseksi elämykseksi. Signmarkin musiikki ja esiintyminen ovat samalla myös kannanotto ihmisoikeuksien ja viittomakielisten oikeuksien puolesta.

Signmark on myös esimerkki siitä, kuinka viittomakielinen kuuro avaamalla ovia musiikkimaailmaan murtaa monia ennakkoluulojamme. Artistin itsensä lisäksi yhtyeeseen kuuluu kaksi jäsentä. Rytmeistä ja beateista vastaa keikoilla levyjä pyörittävä dj Sulava ja suomenkielellä riimittelee kuuleva lapsuuden ystävä MC Mahtotapa.

Signmarkin keikat ovat siis kaksikielisiä ja monikulttuurisia, kun sanomaa välitetään sekä suomeksi että viittomakielellä. Levyllä vierailee myös hiphop-piireistä tuttu Brandon lisäten näin monikulttuurisuutta englanninkielisellä räppäyksellään. Artisti julkaisee 29. marraskuuta kansainvälisestikin ainutlaatuisen maailman ensimmäisen viittomakielisen musiikki-DVD:n.