Neljä Ruusua julkaisee kännykkäkameroilla kuvatun musiikkivideon

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kotimainen pop-rock-yhtye Neljä Ruusua julkaisee Suomen ensimmäisen musiikkivideon, joka on kuvattu kokonaan kännykkäkameroilla. Ensi-ilta -kappaleen musiikkivideo koostuu neljällä eri kännykkäkameralla yhden keikan aikana kuvatusta materiaalista.

Suomessa on jo vuosia kuvattu erilaisia lyhytelokuvia kännykkäkameroilla, mutta Ensi-ilta on ensimmäinen virallinen musiikkivideo. Sen kuvaamiseen käytettiin kahta Nokia N93 ja kahta N70 -puhelinta. Videon idea sai alkunsa fanien tavasta kuvata ja nauhoittaa otteita suosikkiyhtyeidensä keikoista kännyköillään.

– Kamerakännykällä kuvaaminen avaa mielenkiintoisia ulottuvuuksia perinteisen musiikkivideon rinnalle. Kalliita ja raskaita tuotantokoneistoja ei tarvita, ja kännykällä voi kuvata helpommin paikoissa, joihin perinteisellä kuvauskalustolla on vaikea päästä – vaikkapa kuumailmapallossa, sukellusveneessä tai ahtaissa tiloissa, levy-yhtiön Gabi Hakanen toteaa.

– Totta kai myös tuotantokustannukset ovat hieman perinteistä kuvausta edullisemmat ja tuotantoprosessi nopeampi. Sikäli myös pienille bändeille ja indieyhtyeille avautuvat mahdollisuudet oman videon kuvaamiseen, varsinkin kun kuvaukseen sopiva kamerakännykkä alkaa löytyä yhä useamman taskusta.

Videon ohjasi Sami Turunen ja se nähdään ensimmäisen kerran Voice-kanavalla tiistaina kello 15.00. Musiikkivideon voi katsoa myös verkossa tästä!