Julkkisbloggarilta vaaditaan miljoonien korvauksia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Hollywoodin julkkiselämää blogissaan luotaava nimimerkki Perez Hilton, oikealta nimeltään Mario Lavandeira, on haastettu oikeuteen. Amerikkalainen kuvatoimisto vaatii paparazzikuvia blogissaan julkaisevalta Lavandeiralta viiden miljoonan euron korvauksia kuviensa luvattomasta julkaisemisesta.

Lavandeiran blogi on hyvin suosittu ja myös rahallisesti erittäin tuottava. Mainospaikka perezhilton.com -blogissa maksaa kalleimmillaan jopa 13.000 euroa. Tuloista huolimatta bloggaaja ei ole maksanut kuvien julkaisemisesta asiaankuuluvia korvauksia.

Tapauksesta on samalla tulossa ennakkotapaus yleistyneestä tavasta julkaista blogeissa kuvia ilman oikeudenhaltijoiden lupaa. Esimerkiksi Britney Spearsin paljastuskuvat on julkaistu vähintään kymmenissätuhansissa blogeissa ympäri maailmaa. Kuvien oikeudet omistava paparazzi ja häntä edustava kuvatoimisto ovatkin käärmeissään saamatta jääneistä tuloista.