Ensi vuoden Popcity -yhtyeet nimettiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vaasa valittiin pari viikkoa sitten ensi vuoden viralliseksi Popcityksi. Nyt työryhmä on valinnut live-karsintojen kautta yhtyeet, joiden tunnettuutta tullaan edistämään Popcity-projektiin liittyvillä keikoilla ja julkaisuilla.

Vaasa Popcity 2007 -artistit ovat The Duke, Andy Lundström, The Nancy Wha sekä Pulu. Valintaan johtanut katselmus järjestettiin Welmu ry:n kotiareenalla, Club 25:ssä. Karsintaan osallistui yhteensä 8 yhtyettä, jotka oli valittu noin 20 demonsa lähettäneen bändin joukosta. Kukin ehdokas soitti yleisölle ja tuomaristolle noin 20 minuutin setin.

Tuomariston kokoonpano painottui promoottereihin. Mukana olivat Juha Koivisto (Provinssirock), Matti Salmela (Lutakko) ja Jouni Jaskari (Rockperry) sekä projektin edustajina Lapa Södervik (Welmu ry), Lasse Norrgård (Mediacity) ja Mika Kauhanen (pj, Fimic). Tuomarit pitivät katselmuksen tasoa erittäin korkeana. Erityisesti kiiteltiin vaasalaisen skenen monipuolisuutta. Mikään genre ei dominoi kaupungissa yksin, vaan yhtyeiden tyylikirjo ulottuu pehmeästä popista aina rankkaan metalliin.

Popcity-artistien ensimmäinen näytönpaikka on 2. helmikuuta, kun joukko musiikin valtakunnallisen tason ammattilaisia osallistuu Vaasan virallisiin Popcity-avajaisiin. The Duke, Andy Lundström, The Nancy Wha sekä Pulu tulevat vuoden 2007 aikana julkaisemaan singlesarjan sekä esiintymään musiikkiteollisuuden ja median edustajille Vaasan ja Helsingin showcase-tapahtumissa. Lisäksi yhtyeille on luvassa mm. festivaalikeikkoja.