Borat yllättäen Oscar-suosikiksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuoden komediayllättäjä Borat voi olla todellinen yllättäjä myös Oscar-kisassa. Se on nimittäin noussut kriitikoiden suosikiksi erilaisissa vuosiäänestyksissä, jotka usein ennakoivat hyvin tulevan Oscar-mittelön tuloksia. Tuoreimmassa äänestyksessä Los Angelesin elokuvakriitikot nostivat Boratin takaa löytyvän koomikko Sacha Baron Cohenin parhaaksi miesnäyttelijäksi.

Vielä pari kuukautta sitten monikaan ei olisi uskonut Boratin menestykseen, ja esimerkiksi monet Suomen elokuvakriitikot antoivat elokuvalle murskatuomion. Naurupommi on kuitenkin lämmittänyt varsinkin amerikkalaisten kriitikoiden mielet.

Elokuvakriitikot äänestivät vuoden parhaaksi elokuvaksi Letters From Iwo Jima -leffan, jonka on ohjannut maineikas näyttelijä-ohjaaja Clint Eastwood. Paras naisnäyttelijä on kriitikoiden mielestä The Queen -elokuvassa nähty Helen Mirren ja paras ohjaaja United 93 -elokuvan Paul Greengrass.