Rocky Balboa

Elokuvat Viihdeuutiset · Stara.fi

Legendaarinen Rocky -elokuvien sarja saa viimein päätöksensä, kun vanha nyrkkeilysankari astuu kehään vielä viimeisen kerran. Rocky Balboa on Stallonen itsensä ohjaama ja käsikirjoittama, joten lopputulos on sen mukainen.

Varsinaisen tarina alkamista saa odotella lähes leffan loppuun saakka, kun suurin osa elokuvasta menee vanhan kehäraakin sekalaisiin muisteloihin. Ensimmäinen tunti on tökerön sentimentaalista höttöä ilman mitään järkevää sisältöä, eikä meno juuri parane loppuosassakaan. Elokuvaan on nimittäin unohdettu kirjoittaa oikea juoni. Samaan sarjaan menee myös elokuvan musiikki.

Korniuden huippuna nähdään jälleen perinteinen montaasi, jonka taustalla kuullaan kaiken lisäksi vanha tuttu teemakappale. Kyseinen klassikkokohtaus tuo väkisin hymyn huulille, tosin hienoisen myötähäpeän ja koomisuuden ryydittämänä.

Elokuvan sivuosissa nähdään ilmeisesti koulunäytelmien tähtiä, sillä suoritukset ovat sitä tasoa. Vastustajan roolissa nähtävä Antonio ”Magic Man” Tarver on oikea nyrkkeilymestari, mutta ei toimi näyttelijänä. Stallonekaan ei pysty enää vanhoilla päivillään vakuuttamaan. Tähän olisikin hyvä päättää miehen elokuvaura, mutta tulossa on vielä ainakin pari uutta elokuvaa. Niistä toinen on jatko-osa Rambo-sarjaan, joka ei tosin ole Stallonen käsikirjoittama.

Rocky Balboa voi toki sytyttää, jos on fanittanut täysillä aikaisempia Rocky -leffoja, mutta muuten se on ajanhukkaa. Kaksi pistettä yrityksestä, koomisesta montaasista ja Mike Tysonin cameosta.

Pisteet 2/5