Apple julkisti vihdoin oman iPhone-puhelimensa!

Digi · Stara.fi

Mac-tietokoneistaan ja iPod-musiikkisoittimistaan tunnettu Apple julkaisi tänään jo vuosia odotetun iPhone matkapuhelimensa. Kahden megapikselin kameralla varustetussa puhelimessa on MultiTouch -kosketusnäyttö, joka on muokattavissa käyttäjän tarpeiden mukaan.

Näyttöä käytetään sormilla, joten erillistä ohjaustikkua tai peukalo-ohjainta ei tarvita. Videotoistossa koko laitteen etupinta on yhtä näyttöä, ja ääni kuullaan sisäänrakennetusta kaiuttimesta. Musiikki ja videot ladataan puhelimeen iPodien tapaan iTunesin kautta.

Puhelimen, digikameran ja iPodin yhdistävän laitteen käyttöjärjestelmänä on OSX. Siinä on sisäänrakennettuna kahdeksan gigan flash-muisti ja mediasoitin. Lisäksi laitteesta löytyvät myös Google Maps, Safari-webselain sekä WLAN, Edge ja Bluetooth -yhteydet. Laitteeseen voi ladata myös OSX käyttäjille tuttuja widgettejä. Käyttöliittymä noudattelee Applen aikaisempien tuotteiden tyyliä.

Uusi iPhone ylitti odotukset ohuudellaan, sillä se on vain 11,6 millimetrin paksuinen, ja näytön koko on peräti 3,5 tuumaa. Puhelimen myyntihinnaksi on ilmoitettu 499 dollaria, eli 380 euroa (4Gb) ja 599 dollaria, eli 458 euroa (8Gb). Eurooppaan iPhone tulee myyntiin vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Samassa tilaisuudessa Apple julkisti myös parannuksia iPod-rintamalla. Jatkossa video-iPodeissa on selvästi kirkkaampi näyttö, runsaasti pelejä, pidempään kestävä akku ja uudenlaiset kuulokkeet. Myös käyttöliittymä on työstetty osittain uusiksi samalla kun laitteiden hinnat laskivat. Suurin video-iPod on nyt kooltaan 80 Gigaa, ja sen hinnaksi on laskettu vain 349 dollaria. Uudet iPodit tulivat myyntiin tänään.