Hausmylly hajosi sekoiluihin – lopullisesti

Viihdeuutiset · Stara.fi

90-luvun alun menestyksekkäimpiin kotimaisiin pop-yhtyeisiin lukeutunut Hausmylly on hajonnut. Yhtye ilmoitti asiasta verkkosivustollaan eilen. Yhtyeen uudet jäsenet antoivat ensin potkut Hausmyllyn alkuperäisille jäsenille Enzolle ja Mickylle, ja vasta sen jälkeen yhtye hajosi lopullisesti.

– Olemme tulleet tiemme päähän 12.1.2007. Kolme jäljellä olevaa jäsentä (Jakke, Lowland sekä Sam) päättivät antaa kenkää kahdelle perustajajäsenelle ja lopettaa sen jälkeen samoin tein yhtyeen toiminnan (juuri tässä järjestyksessä) tai ainakin tästä seuraa helvetin pitkä tauko. Toisin sanoen kesken jäänyt levy jää ikuisesti kesken, yhtyeen verkkosivuilla todetaan.

Hajoamisen syyksi kerrotaan alkuperäisjäsenten sekoilut, jotka olivat fanien pettämistä ja yleisön kiusaamista.

– Kaikkia helpottavaan ratkaisuun päädyttiin perustajajäsenten viimeviikonloppuisen (5.-7.1.2007) toikkaroinnin tuloksena – pahoittelemme syvästi vielä jäljellä olevien sitkofanien pettämistä, mutta yhtyeen em. kahdella viidesosalla on tällä hetkellä sen verran aikaavievät ja työläät henkilökohtaiset tilanteet, että yleisöä on täysin turha kiusata paskasti hoidetuilla keikoilla, hajoamista perusteltiin.

Kirjoituksessa tehdään siis selväksi, että bändin sisällä oli runsaasti erimielisyyksiä ja motivaation puutetta. Siinä ei säästellä koviakaan sanoja. Nyt yhtye toivookin, että hajoaminen olisi lopullinen.

– Kuka helvetti olisi niin tyhmä, että kohtelisi maksavia asiakkaita kuin laskiämpärin sisältöä? Tunnemme vastuumme ja on aika kirjoittaa piste. Toivottavasti ruumiin annetaan maata haudassaan eikä kukaan ryhdy sitä kaivamaan ylös ja tekemään killinkejä nostalgian irvikuvalla á la Boney M:n 5 inkarnaatiota.

Hausmylly perustettiin vuonna 1989, ja se nousi listojen kärkeen jo seuraavana vuonna Schysteemi -esikoissinglellään. Sittemmin tanssilattioita täyttivät muiden muassa Se musta mies, Leikki ja Ikävä lokakuu -kappaleet. 2000-luvulla yhtye yritti paluuta ensin alkuperäisellä kokoonpanolla, ja sitten uudella kokoonpanolla. Paluu ei kuitenkaan onnistunut odotetusti.

Yhtyeen 2 km taivaaseen -paluusingle soi jonkin verran radioissa, mutta tuorein single Suruntuoja sai murskavastaanoton, vaikka sillä vieraili yhtyeen alkuperäinen vokalisti Jari ”Drome” Karjalainen.