Valkoinen kaupunki juhli Jussi-gaalassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Perinteiset Jussi-palkinnot vuoden 2006 parhaille kotimaisille elokuville jaettiin tänään Helsingissä pidetyssä Jussi Gaalassa. Parhaan elokuvan Jussin sai Aki Kaurismäen ohjaama ja tuottama Laitakaupungin valot. Parhaan elokuvan palkinnon jakoivat näyttelijä Irina Björklund sekä ranskalainen ohjaaja Luc Besson.

Parhaan ohjauksen Jussin sai Aku Louhimies pääasiassa kierrätysmateriaalista kootusta Valkoinen kaupunki -elokuvasta. Aku Louhimiehen ohjaama elokuva keräsi kaikkiaan viisi Jussia, Aki Kaurismäen ohjaama Laitakaupungin valot kolme Jussia ja Antti-Jussi Annilan ohjaama Jadesoturi puolestaan kaksi Jussia. Yleisöäänestyksen voitti Jarno Laasalan ohjaama The Dudesons.

Jussi-voittajat nimetyistä ehdokkaista valitsi Filmiaura ry:n 260-henkinen jäsenistö suljetussa äänestyksessä. Äänet laski PriceWaterhouseCoopers, joka vastaa myös Oscar-äänestyksen ääntenlaskusta. Yleisöäänestyksen voittaja, Jarno Laasalan ohjaama ja Risto Kuulasmaan tuottama The Dudesons, sai 47 prosenttia annetuista äänistä. Yleisö-Jussin jakoi kulttuuriministeri Tanja Saarela.

Jussi-patsaat jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 1944. Palkintopatsaan on suunnitellut kuvanveistäjä Ben Renvall. Nykyisin kipsipatsaat valmistaa hänen poikansa, taiteilija Seppo Renvall.

Vuoden 2006 Jussi-palkitut:

Paras elokuva
Laitakaupungin valot, tuottaja Sputnik Oy, Aki Kaurismäki

Paras ohjaus
Valkoinen kaupunki, Aku Louhimies

Miespääosa
Valkoinen kaupunki, Janne Virtanen

Naispääosa
Valkoinen kaupunki, Susanna Anteroinen

Miessivuosa
Riisuttu mies, Mikko Kouki

Naissivuosa
Kalteva torni, Seela Sella

Käsikirjoitus
Valkoinen kaupunki, Paavo Westerberg ja Mikko Kouki

Kuvaus
Laitakaupungin valot, Timo Salminen

Musiikki
Jadesoturi, Kimmo Pohjonen ja Samuli Kosminen

Äänisuunnittelu
Unna ja Nuuk, Pietari Koskinen

Leikkaus
Valkoinen kaupunki, Samu Heikkilä

Lavastus
Laitakaupungin valot, Markku Pätilä

Pukusuunnittelu
Jadesoturi, Anna Vilppunen

Dokumenttielokuva
Kenen joukoissa seisot, ohjaaja Jouko Aaltonen

Uusimmat