Jaana ja Mikko viisujuontajiksi

Euroviisut · Stara.fi

Eurovision laulukilpailun kansainvälisen finaalin juontavat Jaana Pelkonen ja Mikko Leppilampi. Juontajien nimet julkistettiin tänään Helsingissä järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

Valinnan tehneen raadin mukaan juontajavalinnassa painoivat juontajakokemus sekä televisio-ohjelmissa että estradilla, tilanneherkkyys, olemus, sopivuus Eurovision laulukilpailun kehyksiin ja tietysti kielitaito, tärkeimpänä englannin- ja ranskankielentaito. Viimeisenä – joskaan ei vähäpätöisimpänä – kriteerinä oli juontajien välinen kemia, Suomen Euroviisu-organisaatio tiedotti.

Lopullisen juontajavalinnan tekivät YLE Vision ohjelmistoalueen johtaja Ville Vilén, YLE Asia ja Kulttuuri -ohjelmistoalueen johtaja Olli-Pekka Heinonen ja YLEn viisutiimin vastaava tuottaja Heikki Seppälä.

Eurovision laulukilpailun finaali järjestetään Helsingin Hartwall Areenalla 12. toukokuuta ja televisioidaan suorana lukuisiin maihin. Varsinainen viisutoiminta alkaa kuitenkin Helsingissä jo 7. toukokuuta, kun viisut julistetaan avatuksi Finlandia-talossa.