Captain Jack jälleen Suomeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime vuosikymmenellä pari hittiä tanssilistoille saanut Captain Jack esiintyy viikonloppuna Suomessa. Perjantaina yhtye nousee lavalle Helsingin Feverissä ja lauantaina Tampereen Onnelassa. Yhtye vieraili Suomessa useaan otteeseen 90-luvun loppupuolella muiden muassa festarikeikoilla.

Tarkalleen ottaen kyseessä ei kuitenkaan ole alkuperäinen kokoonpano, sillä alkuperäinen Captain Jack, eli Francisco Gutierez, kuoli aivoverenvuotoon kaksi vuotta sitten Espanjassa. Artistin paikan otti kuitenkin haltuun hänen poikansa, Captain Jack Junior, joka saapuu nyt siis Suomeen KLF-klubin vieraana.

Saksalainen Captain Jack -yhtye nousi suursuosioon kymmenen vuotta sitten debyyttisinkullaan Captain Jack. Sittemmin listoille nousivat miehen kappaleista mm. Soldier Soldier ja Drill Instructor. Yhtye esiintyi 90-luvun puolivälissä useita kertoja suomalaisilla festivaaleilla.

Franky Gutierez pakeni lapsena perheensä kanssa Kuubasta Yhdysvaltoihin. Nuorena miehenä hän liittyi armeijaan ja sai komennuksen Saksaan vuonna 1988. Saadessaan vapautuksen armeijasta hän päätti jäädä asumaan Saksaan. Siellä hän työskenteli vakuutusmyyjänä kunnes aloitti keikkailun tiskijukkana ja siirtyi sittemmin menestyksekkäästi artistiuralle.