Onnen potkuja

Elokuvat · Stara.fi

Epäonnen ympärille rakentuva Onnen potkuja on tositapahtumiin perustuva tummasävyinen draama perheestä, jonka elämä menee palasiksi rahan loppuessa totaalisesti. Chris Gardner (Will Smith) on fiksu ja sinnikäs myyjä, jonka onni on kuitenkin kääntynyt lopullisesti. Ensin lähtee vaimo (Thandie Newton), sitten auto ja talo. Poikansa (Will Smithin poika Jaden Smith) yksinhuoltajana hän on täydellisessä umpikujassa.

Chris päättää kuitenkin yrittää kaikkensa, ja pääseekin palkattomaksi meklariharjoittelijaksi pankkiiriliikkeeseen. Hänellä on puoli vuotta aikaa näyttää kykynsä, ja siinä samalla opiskella alaa, hankkia huimasti asiakkaita, myydä luuntiheysmittareita ja hoitaa itselleen ja pojalleen katto pään päälle milloin mistäkin. Rahaa kun ei ole, ja velkataakka kasvaa kasvamistaan.

Epäonni ei kuitenkaan laannu, ja elämä on yhtä selviämistaistelua aamusta iltaan. Välillä käsikirjoitukseen on lisätty jopa absurdeja onnettomuuksia. Amerikkalainen unelma siintää kuitenkin tunnelin päässä, mutta riittävätkö Chrisin rahkeet päästä kisassa maaliin saakka?

Onnen potkuja on tarinaltaan hyvin synkkä, vaikka valoa olisikin tunnelin päässä. Valopilkkuja tuovat kuitenkin kaksi erityisen hyvää näyttelijäsuoritusta, kun Will Smith ja hänen poikansa Jaden Smith onnistuvat todella hienosti epätoivon partaalla tasapainottelevana parivaljakkona. Isä-Smithin suoritus ei kuitenkaan ole ihan Oscar-tasoa, vaikka ehdokkuus hänelle liikenikin.

Elokuvan genreksi on merkitty draama/komedia, mutta komediaa siitä saa kyllä etsiä kissojen ja koirien kanssa sitä kuitenkaan löytämättä. Draamaa on mukana senkin edestä.

Alkuperäinen nimi: The Pursuit of Happyness
Genre: Draama/komedia
Ohjaus: Gabriele Muccino
Pääosissa: Will Smith, Thandie Newton, Jaden Smith
Ensi-ilta: 9.2.2007
Kesto: 1:59

Pisteet 3/5

Uusimmat