The 69 Eyes

Haastattelut · Stara.fi

Helsingin vampyyrit ovat täällä taas. Helsingissä bändiä ei tosin nähdä vähään aikaan, sillä yhtyeen pitää kiireisenä muun muassa Amerikan kiertue brittiläisen Cradle of Filthin kanssa.

28. helmikuuta on suuri päivä suomalaisille The 69 Eyes -faneille, koska yhtyeen tuorein julkaisu Angels pääsee kauppojen hyllyille. Maailman laajuisesti levy julkaistaan maaliskuun alussa. Jyrki69 valottaa millainen oli lopputulos lähes puolen vuoden studiossa työskentelemisen jälkeen.

– Todella rokkaava, pari on glamia, tilkka goottia ja vähän semmoista apokalyptista auringonlaskua.

Yhtye on kiertänyt ulkomailla useasti. Erityisesti jenkkimeininki on iskenyt näihin rokkareihin oikein kunnolla, nimittäin esimerkiksi Angels -albumin ensimmäisen singlen Perfect Skinin -musiikkivideo kuvattiin Hollywoodissa.

Yhtyeellä menee muutenkin kovaa Yhdysvalloissa. Bändi on saanut siellä taakseen Caroline Recordsin, joka on nostanut esille muun muassa Misfitsin ja Smashing Pumpkinsin. Ei siis ihme, että yhtye lähti tammikuun lopulla hyvillä mielin Amerikkaan.

– Keikkailu ja rundaaminen ovat niitä, mitä mä rakastan. Mikä on nastempaa kuin aloittaa Amerikan rundilla taas keikat, Jussi69 iloitsee.

– Vähän on sellaista tietoa kuulunut, että Amerikassa on tietoisuus meistä entistä enemmän levinnyt ja jengi oikein venaa tuota rundia. Se on tosi kiva tavata ikään kuin uusia frendejä ja vanhoja tuttuja. Sitten, kun tullaan sieltä pois, uusi albumi on pamahtanut ulos eikä tarvitse jännittää, että kohta se tulee, Jyrki jatkaa.

Hiuslakat ja kajalit ovat kovassa käytössä tänä keväänä, sillä Yhdysvaltain kiertueen jälkeen bändi nähdään myös Euroopan lavoilla. Viimeinkin huhtikuussa yhtyeen kotimaiset fanit pääsevät ihailemaan bändiä pitkästä aikaa. Silloin yhtye rantautuu keikoille myös Suomeen, ensimmäistä kertaa viime heinäkuun jälkeen.

Nyt jos koskaan kannattaa The 69 Eyesia käydä katsomassa livenä, ennen kuin suuri maailma imaisee tämänkin bändin pois kokonaan Suomen keikkapaikoilta.

Paula Myllykoski