24-sarja saa murskakritiikkiä kidutuksesta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessakin esitettävä 24 -televisiosarja sai syksyllä kritiikkiä siitä, miten se esittää usein muslimit terroristeina ja rikollisina. Nyt sarja saa jälleen murskakritiikkiä, kun eilen Yhdysvalloissa esitetyssä jaksossa nähtiin jälleen raakaa kidutusta.

Amerikkalaisten viihdesivustojen kriitikot ja keskustelupalstat ovat tuominneet sarjassa käytetyn kidutuksen, sadismin ja väkivallan jo aiemmin, mutta nyt sarja on mennyt julkaisujen mukaan aivan liian pitkälle. Eilen nähdyssä kohtauksessa uhria kidutetiin sähköporalla.

– Voi veljet, tuo kohtaus meni aivan liian pitkälle. Vaimoni ja minä emme pitäneet siitä lainkaan. Pidämme sarjasta, mutta se on mennyt aivan liian pitkälle. Koko sarjan on nykyisin ihmisten vain kidutusta, jotta heiltä saataisiin tietoja, Doug -nimimerkki kirjoitti Entertainment World -sivustolla.

– Aivan liikaa kidutusta. Toisten fyysinen satuttaminen ei ole viihdettä. Kidutuskohtaukset saavat nyt riittää, Drowe puolestaan kommentoi.

24 -sarjan tuorein jakso on nostanut keskustelua myös muiden televisiosarjojen väkivallasta ja kidutuksesta. Esimerkiksi Human Rights First -järjestö on huolissaan nykytrendistä, ja se on keskustellut aiheesta 24 ja Lost -sarjojen tuottajien kanssa. Uutistoimisto AP:n mukaan amerikkalaiset joukot ovat jo käyttäneet Irakissa kidutuskeinoja, joita he ovat nähneet 24-sarjan DVD:llä.

Uusimmat