ArmA – Armed Assault (PC)

Pelit · Stara.fi

Vuoden ehkäpä odotetuin peliuutuus lienee ArmA – Armed Assault, jonka upeasta grafiikasta ollaan nähty jo aikaisemmin maistiaisia verkossa. Operation Flashpointista tutun Bohemia Interactiven uusi sotapeli sijoittuu kuvitteelliselle Sahranin saarelle, jossa lomailevia maanmiehiään amerikkalaiset joukot ovat turvaamassa.

Odotusten mukaisesti pelin grafiikka on hienoa, ja peli pyörii yllättävän hyvin aivan tavallisessakin pelikoneessa kevyillä grafiikka-asetuksilla. Mitään jättimyllyjä Arma ei siis välttämättä vaadi, vaikka laitevaatimukset ovat tiukat.

Pelin äänimaailmassa on vielä paljon korjaamista, ja yksinpelissä tekoälyn antamat äänikomennot ovat katkonaisia ja suorastaan korneja. Pelihahmon ohjaus on tuttua, mutta siinäkin on vielä parantamisen varaa. Liikkuminen bugittaa vielä hieman, sillä pientenkään puskien läpi ei pääse ja ahtaissa paikoissa kääntyminen on hankalaa ase kädessä. Myös esimerkiksi helikopterin ohjaus on hoidettu kovin epärationaalisesti.

Pelin tarina tukee hyvin pelikokemusta, ja välissä tilanteen selvittämiseksi nähdään televisiouutisia saaren tapahtumista. Hyvä idea ja onnistunut toteutus. Varsinaiset tehtävät ovat totuttua vaikeampia, eikä pelaaja pääse ainakaan liian helpolla. Pitkän tahkoamisen jälkeen pari vihollisen luotia voivat sysätä pelaajan taas alkupisteeseen. Kuolema korjaa satoa siis yllättävän nopeasti, ja takaisin tapahtumapaikalle pitää usein juosta ”kilometrikaupalla”.

Moninpelissä samalla tantereella voi sotia jopa 100 pelaajaa, ja liikkumista varten pelistä löytyy noin 30 ajoneuvoa ja lentolaitetta. Kokonaisuutena Arma – Armed Assault on grafiikaltaan upea, mutta pelituntuma on heikompi kuin esimerkiksi Call Of Duty -sarjan peleissä.

Plussat– Grafiikka– Tarina ja sen tukeminen– Pelialueen koko ja monipuolisuus

Miinukset– Pelattavuus kokonaisuutena– Yksinpelin äänimaailma– Lentolaitteiden ohjaus

Pisteet 3/5