New Order -yhtye hajosi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Brittiläinen syntikkapop-yhtye New Order -yhtye on hajonnut. Asiasta kertoi yhtyeen basisti Peter Hook, joka työstää parhaillaan uutta projektiaan yhdessä Jane´s Addiction -yhtyeen keulahahmo Perry Farrellin kanssa.

– Perry soitti minulle ja pyysi minua soittamaan bassoa, sillä hän oli kuullut New Orderin hajoamisesta. Minä ja Bernard emme siis tee enää yhteistyötä, Hook vahvisti hajoamisen xFM -radioaseman haastattelussa.

Hook syyttää yhtyeen hajoamisesta Bernard Sumneria, joka on viihtynyt yhä enemmän danceyhtye Electronicin riveissä.

New Order on yksi brittiläisen konemusiikin suurimmista nimistä. Yhtye muodostui Joy Division -yhtyeestä sen jälkeen, kun bändin keulahahmo Ian Curtis teki itsemurhan. Joy Division -yhtyeen taustoja valotetaan esimerkiksi elokuvassa 24 Party People.

New Orderin läpimurtohitti oli vuonna 1983 julkaistu Blue Monday, ja yhtye vahvisti asemansa vuonna 1987 julkaistulla True Faith -hitillään. Molemmat kappaleet ovat muodostuneet konemusiikin klassikoiksi.