Euroviisut: Tekniikka 12 pistettä!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Helsingissä kisattu Eurovision laulukilpailu oli Suomelle valtava ponnistus, ja samalla upea näyte siitä, mihin Suomessa pystytään teknisesti ja ohjelmallisesti.

Viisufinaalin äänentoisto ja valaistus olivat jotain sellaista, mitä ei oltu Euroviisuissa koskaan aikaisemmin nähty, eikä tulla luultavasti hetkeen näkemään. Myös Lordin ja Apocalyptican esiintymiset olivat näyttäviä, ja varsinkin jälkimmäisen esityksen trapetsitaiteilijat ja tulishow saivat kiitosta ulkomailta saakka. Hauenleukaa esittänyt esiintymislava ei sen sijaan saanut kaikilta varauksetonta kiitosta.

Esimerkiksi Ilta-Sanomat uutisoi kuitenkin lauantaina, kuinka finaalin pukuharjoituksissa olisi ollut teknisiä ongelmia. Tieto ei kuitenkaan pitänyt paikkaansa, sillä erilaiset tekniset kokeilut kuuluvat harjoituksiin, joissa tekniikkaa yhä hiotaan parhaaseen mahdolliseen suorituskykyyn. Moninkertaisesti varmistettu tekniikka toimi finaalissa täydellisesti, joten hiominen kannatti.

Väitetyissä ongelmissa oli lisäksi osittain kyse elementeistä, jotka eivät olleet edes tulossa finaaliin. Tällainen oli esimerkiksi äänestysajan alkamisen ilmoittavan kongin kumahduksen puuttuminen. Äänestyksen aloitti nimittäin Sonja Lumpeen ja kongin sijaan Joulupukki kellollaan.

Katso Euroviisujen videopodcast-erikoisjaksot tästä tai YouTubesta!