Enrique Iglesias

Haastattelut · Stara.fi

Enrique Iglesias on väsynyt. Veltonoloisesti hotellihuoneensa sohvalla makaava laulaja-laulunkirjoittaja pyytelee anteeksi vähäistä energisyyttään. Levy-yhtiön edustajan mukaan Iglesias olisi jopa halunnut peruuttaa haastatattelunsa ja ottaa päiväunet. Stara tapasi latinohurmurin Lontoossa.

Unettomuus ja uuden Insomniac -nimisen albumin markkinointikampanja ovat uuvuttaneet Enrique Iglesiaksen. Hän on myös huolissaan albuminsa menestymismahdollisuuksista.

– Olen aina albumieni julkaisupäivämäärän lähestyessä tavallistakin hermostuneempi. Insomniac on minulle erityisen tärkeä albumi. Jos ihmiset eivät pidä siitä, urani saattaa lopahtaa kuin seinään, Iglesias mietiskelee.

32-vuotias Enrique Iglesias on kuluvan vuosikymmenen menestyksekkäin espanjalainen artisti. Madridissa syntynyt ja Miamissa kasvanut laulaja Julio Iglesiaksen esikoispoika on myynyt jo yli 40 miljoonaa albumia. Hänen Enrique ja Escape -albuminsa olivat Bailamos, Be With You ja Hero -kappaleiden ansiosta maailmanlaajuisia menestysalbumeita. Hänen edellinen albuminsa 7 menestyi kuitenkin neljän miljoonan kappaleen myynnillään edeltäjiään vaatimattomammin.

– Toivon Insomniacin menestyvän yhtä hyvin kuin Escape -albumini. 7 -albumin suhteellisen vaatimaton menestys masensi minua. Olen kuitenkin yrittänyt oppia kokemuksestani. Epäonnistumiset tekevät minusta entistäkin vahvemman ihmisen, Enrique kertoo Staralle.

Hulluuden partaalla

Enrique Iglesias kirjoitti Insomniac -albumin kappaleet Miamissa, Los Angelesissa, Lontoossa ja Tukholmassa. Hänellä oli apunaan muun muassa ruotsalainen laulunkirjoittaja-tuottaja Max Martin, joka on tehtaillut hittejä esimerkiksi Britney Spearsille ja Kelly Clarksonille. Iglesias jatkaa albumillaan myös menestyksekästä yhteistyötään englantilaisen laulunkirjoittaja-tuottajapari Mark Taylorin ja Paul Barryn kanssa. He ovat kirjoittaneet yhdessä muun muassa Iglesiaksen Hero -hitin.

– Työstin albumia lähes neljä vuotta. Aina kun oletin saaneeni sen valmiiksi, päätinkin hioa kokonaisuutta entistäkin paremmaksi. Kirjoitin albumille yhteensä yli viisikymmentä laulua.

Enrique Iglesias antoi kahdeksannelle studioalbumilleen Insomniac -nimen (unettomuudesta kärsivä), koska hänellä on vakavia ongelmia nukkumisensa suhteen. Iglesias kirjoitti uniongelmiensa takia laulujaan lähinnä öisin. Yötyöskentelystä on tullut yliaktiiviselle Iglesiakselle luonnollinen työskentelytapa.

– Nukun todella huonosti, yöuneni jäävät usein vain muutamaan tuntiin. Murehdin sängyssä kaikenlaisia asioita, esimerkiksi musiikkini menestymismahdollisuuksia. Myös pienet ja mitättömät jutut kasvavat mielessäni ratkaisemattomiksi ongelmiksi. Järkeni tuntuu tuon tuostakin katoavan. Ajaudun usein hulluuden partaalle.

– Nukahtaminen on minulle turhauttava ja tuskallinen tavoite. Olen usein vielä aamuyöstäkin hereillä. Minun on otettava säännöllisesti joka yö unipillereitä, jotta voin nukkua edes muutaman tunnin vuorokaudessa. Kuinka monta pilleriä sinä otat iltaisin, Iglesias kysyy Staran toimittajalta kuin olettaen unipillereiden syömisen olevan yleinen tapa.

Vaativa haaste

Vaikka Enrique Iglesiaksen uniongelmat koettelevat myös hänen parisuhdettaan, hän seurustelee jo viidettä vuotta venäläisen supertähden, ammattitennispelaaja Anna Kournikovan kanssa. He tapasivat toisensa Iglesiaksen Escape -singlen musiikkivideon kuvauksissa. Kournikova nähtiin videon naispääosassa.

Jatkuva spekulointi Iglesiaksen ja Kournikovan suhteen tilasta huvittaa laulajaa. Skandaalilehtien uutisoinnin mukaan pari on pelkästään viime kuukausina avioitunut ja eronnut, tennistähti on myös huhujen mukaan ollut raskaana. Viimeisimpien tietojen mukaan Iglesiaksen ja Kournikovan suhde on lopultakin lopullisesti päättynyt.

– Eräs brittitoimittaja kysyi minulta, mikä on onnellisen avioliittomme salaisuus. Kerroin hänelle, että liittomme on vastikään päättynyt eroon, Iglesias nauraa.

– Toimittajan olisi pitänyt tarkistaa perusasiat ja valmistautua haastatteluuni paremmin. Me emme ole vielä edes suunnitelleet avioitumistamme. Käsittääkseni kuitenkin seurustelemme edelleenkin. Ehkä minun pitäisi soittaa heti Annalla ja kysyä, olemmeko yhä yhdessä. Seurusteluasiathan muuttuvat jatkuvasti, Iglesias vitsailee Staralle.

Enrique Iglesias on kirjoittanut Insomniac-albumilleen kaksi laulua, jotka hän on omistanut Anna Kournikovalle. Kournikova on ollut inspiraationlähteenä kappaleille Miss You ja Do You Know (The Ping Pong Song), joka on julkaistu myös albumin ensimmäisenä singlenä. Kournikova on Iglesiaksen ainakin toistaiseksi ainoa vakavasti otettava seurustelukumppani.

– Kanssani seurustelu on vaativa haaste, koska en todellakaan ole maailman helpoimpia ihmisiä. Myös laulajanuran epätavanomaisuus edellyttää suhteelta joustavuutta. Onneksi Anna on järkevä ja älykäs nainen.

Jouni Leinonen

Lontoo

Uusimmat