Huisi Hai

Elokuvat · Stara.fi

Reilut pari vuotta sitten valkokankaalla nähtiin Hain tarina -animaatio, joka oli jonkinasteinen menestys. Hyvin pitkälti samoilla linjoilla jatkaa Huisi hai, joka on niin ikään kalojen maailmaan sijoittuva animaatio. Ainoa suuri erotus elokuvien välillä on se, että Huisi hai on tylsä täytepätkä.

Elokuva kertoo pienestä Panu-kalasta, joka menettää vanhempansa Bostonin edustalla nuottaan. Pyöriäisperhe auttaa hänet merellä sijaitsevalle riutalle, joka osoittautuukin kalojen paratiisiksi. Siellä Panu ihastuu riutan kaunottareen, Cordeliaan. Neitokaisen rakkaudesta kilpailee kuitenkin myös merten kauhu – tiikerihai.

Leffan kohderyhmä on selvästi nuorempi kuin esimerkiksi Hain tarinalla ja Shrek -elokuvilla. Käsikirjoituksen perusajatus on Karate Kid -henkinen tarina, joka on kuitenkin toteutettu yllättävän tylsästi ja ponnettomasti. Katsomosta kuuluikin vain pari tukahtunutta naurahdusta, ja leffan loputtua katsoja voi olla tyytyväinen, ettei elokuva ollut pidempi.

Suomenkielinen dialogi on toteutettu väkinäisellä nuorekkuudella, joka särähtää korvaan useaan otteeseen. Muuten varsinainen dubbaus on suhteellisen toimivaa. Animaatiot on toteutettu kilpailijoihin nähden keskinkertaisesti.

Kokonaisuutena Huisi hai lienee paikallaan viisivuotiaalle pienokaiselle, joka pitää kivoista ja värikkäistä kalojen kuvista.

Genre: Animaatio

Ohjaus: Howard E. Baker, John Fox

Pääosissa (ääninä): Max Ovaska, Sanna Majuri, Joonas Saartamo, Antti Jaakola, Ella Pyhältö, Mika Ala-Panula, Jukka Voutilainen, Rinna Paatso, Aku Laitinen, Akira Takaki, Henri Piispanen, Sari Ann Moilanen, Samuel Harjanne, Pekka Laiho, Rauno Ahonen, Antti Pääkkönen, Petri Hanttu

Ensi-ilta: 21.09.2007

Kesto: 1:18

Pisteet 2/5

Uusimmat