Hot Fuzz

Elokuvat · Stara.fi

Kuivakkaa brittikomediaa saadaan nyt valkokankaalle parin tunnin annos Hot Fuzz -elokuvan muodossa. Elokuva kertoo lontoolainen poliisista Nicholas Angelista (Simon Pegg), joka on niin tehokas, että saa muut näyttämään laiskoilta. Tästä syystä hänet päätetään siirtää Sandfordin uneliaaseen pikkukylään.

Konstaapeli itse vastustaa siirtoa, eikä yltiötehokkaan lainvalvojan toimet näytä tuovan maaseudulla toivottua tulosta. Lisäksi kylän muut poliisit ovat avuttomia vätyksiä, jotka vain irvailevat Angelin yli-innokkuudesta. Pian kylässä alkaa kuitenkin tapahtua epäilyttäviä kuolemantapauksia, joita Angel alkaa tutkia hölmön parinsa Danny Buttermanin (Nick Frost) kanssa.

Mystinen kokonaisuus alkaa paljastua pala palalta, ja pian Angelille selviää mallikylän synkkä salaisuus. Lopulta myös hänen oma henkensä on vaarassa, kun mustakaapuiset tappajat ovat hänen kintereillään.

Ohjaaja Edgar Wright on ottanut mallia musiikkivideoista, sillä kuvaa räiskitään kankaalle sellaisella vauhdilla, että epileptikkojen ei kannata vaivautua. Punk-henkinen äänimaailma on keskeneräisen raffi, ja äänipuolen dynamiikkaa olisi kannattanut vielä hieman hioa.

Elokuvan päätähti Simo Pegg on ihan siedettävä, joskin liian väritön jopa vakavan poliisin rooliin. Sen sijaan sivuosassa nähtävä Nick Frost on täydellinen valinta rooliinsa. Sivuosassa nähdään myös Timothy ”James Bond” Dalton.

Hot Fuzz on kaatuiluhuumorin raikas vastakohta, vaikka sen huumori onkin kuivakkaan asiallista. Naurua katsomosta kuului vain parissa kohtauksessa, joten mikään hulvaton naurupätkä tämä ei ole. Elokuva keskittyy parodioimaan actionleffoja toki muuten varsin hauskalla tavalla, joten vauhtia, ruumiita ja ruudinsavua elokuva tarjoilee koko rahan edestä.

Genre: Toiminta/komedia

Ohjaus: Edgar Wright

Pääosissa: Simon Pegg, Martin Freeman, Bill Nighy, Paddy Considine, Nick Frost, Jim Broadbent, Steve Coogan, Timothy Dalton

Ensi-ilta: 28.9.2007

Kesto: 2:00

Pisteet 3/5

Uusimmat