Klamydia : Klamydia

Albumit · Stara.fi

Vaasalainen punkrock-legenda Klamydia julkaisee nyt uuden albuminsa, joka kantaa hieman yllättäen yhtyeen omaa nimeä. Parhaimmillaan 90-luvun alussa ollut bändi on pitänyt perussoundinsa kunnossa ja jatkaa samalla linjalla edelleen.

Yhtye julkaisi 90-luvun puolivälissä pari liian pitkälle tuotettua ja siksi turhan ”siistiä” albumia, mutta sittemmin soundi on palannut takaisin alkuperäiseen raffiin muotoon, kuten asiaan kuuluu. Uusi levy paahtaa taas tajuntaan pääasiassa kolmella soinnulla ja sivaltavilla lyriikoilla. Erityisesti närpiöläistä sukurutsausta ruotiva Närpiön kansallislaulu onkin aiheuttanut polemiikkia jo etukäteen.

Muilta osin Klamydian uutuus ei sisällä enää yhtä tiukkaa kritiikkiä kuin ammoisina aikoina, mutta osansa saavat tälläkin levyllä närpiöläisten lisäksi niin pohjalaiset kuin Suomen turhat julkkikset Matti Nykäsestä Viivi Avellaniin ja Susanna Sievisestä Marika Fingerroosiin.

Selkeintä hittipotkua löytyy kappaleista Pohjanmaalla, Kilo Kirsikoita, Kuninkaalliset ja erityisesti Kaunehin oot -biisistä. Levyn heikointa antia edustavat puolestaan Punk punk punk ja Svedunautti Mustalla Aukolla. Levyn päätöskappale on sekin hieman tavallisuudesta poikkeava ja piristävä tapaus.

Albumi sisältää peräti 16 kappaletta, joten Klamydia -albumi on tuhti pakkaus tuttua peruspaahtoa. Siten levy on jokaisen Klamydia-fanin pakkohankinta, ja muillekin se toimii hyvänä vaihteluna perinteiselle perusjöötille.

Pisteet 3/5