Sean Kingston : Sean Kingston

Albumit · Stara.fi

Maailman singlelistoja jo viikkokausia Beautiful Girls -hitillään dominoinut Sean Kingston julkaisee nyt odotetun esikoisalbuminsa myös Suomessa. On mukava huomata, että rasittavan jankkaava hittibiisi ei määrittele koko levyn linjaa.

Vasta 17-vuotiaan uuden tähden kokopitkä esikoinen sisältää reggaepoljennon lisäksi myös tanakampaa hiphop-materiaalia ja jopa pop-osastoa. Esimerkiksi nimikkokappale Kingston kuuluu juuri tähän tanakkaan osastoon ja potkii yllättävän hyvin.

Levyn ensimmäiseen hittiin on lainattu tausta Ben E. Kingin Stand By Me -klassikosta, mutta levyltä löytyy myös muita lainoja. Esimerkiksi I Can Feel It -kappaleessa kierrätetään Phil Collinsin In The Air Tonight -hittiä, ja lopputulos onkin ihan mukava paketti, joskin pääasiassa juuri Collinsin ansiosta.

Täytebiisejäkin levyltä toki löytyy. Useita. Niihin lukeutuvat esimerkiksi Take You There, Me Love, Change ja Got No Shorty, jotka toimisivat mukavasti kesäisenä rantamusiikkina, mutta eivät yksittäisinä kappaleina. Potentiaalinen kakkoshitti voisi olla leppoisan raikas There’s Nothing tai letkeä That Ain’t Right.

Sean Kingston julkaisee albumillaan selvästi tiukempaa kamaa kuin esikoissingle Beautiful Girls antaa odottaa. Kokonaisuutena levy onkin varsin laadukasta soundia, mutta pelkkä soundi ei riitä, kun hittipotku puuttuu suurimmasta osasta kappaleita. Yksi hitti ei kanna kovin pitkälle.

Pisteet 3/5