Superbad

Elokuvat · Stara.fi

Syksyn virallisen kohkauskomedian titteli menee suvereenisti tälle elokuvalle. Leffa kertoo parhaista kaveruksista, joiden tiet ovat erkanemassa viimeisen kesäloman myötä.

Seth (Johan Hill) on sekava idiootti, jonka päähän mahtuu tasan kaksi ajatusta; tulla humalaan ja saada seksiä. Hänen ystävänsä Evan (Michael Cera) on rauhallisempi ja fiksumpi osapuoli. Parivaljakko tähtää elokuvassa ”niihin bileisiin”, joita muistellaan hymyssä suin vielä keinutuolissa. Matkalla juhliin on kuitenkin monta mutkaa.

Superbad on kirosanojen ja sukupuolielinten eri nimitysten ilotulitusta, ja ehkä kolmasosa dialogista koostuu niistä. Voimasanoilla paikataankin varsinkin elokuvan alkupuoliskolla surkeaa käsikirjoitusta. Jonah Hill on aiemmin tehnyt varsin onnistuneita rooleja, mutta nyt hän syyllistyy jopa tähän genreen nähden ylinäyttelemiseen ja vuorosanat ulostetaan vain huutamalla. Valinta lienee osittain myös ohjaajan, mutta ainakaan se ei toimi.

Leffan puolivälissä tapahtuu kuitenkin selkeä käänne, kun kuvaan astuu nörttikaveri Fogell (Christopher Mintz-Plasse), josta tulee pian Mister McLovin. Samaan pakettiin kuuluu myös uskomattoman sekava poliisikaksikko Slater (Bill Hader) ja Michaels (Seth Rogen). Tämä kolmikko vastaa elokuvan todellisesta komediallisesta annista, ja tulos onkin heidän osaltaan jopa hullunhauska.

Punainen langan ulkopuolella sivujuonteet menevät välillä niin överiksi, että ne muistuttavat jo Hei me lennetään -genren Zucker, Zucker, Abrahams -klassikoita. Elokuvan soundtrack on valittu erittäin onnistuneesti 70-luvun tyylisestä materiaalista.

Kokonaisuutena Superbad on hieman keskinkertaista hauskempi komedia, mutta puuduttava alkupuolisko vie mehut jo ennen varsinaisen tarinan alkamista. Tämän leffan jälkeen katsot ainakin poliisia uusin silmin.

Genre: Komedia



Ohjaus: Greg Mottola



Pääosissa: Jonah Hill, Michael Cera, Christopher Mintz-Plasse, Seth Rogen, Bill Hader, Martha MacIsaac, Emma Stone



Ensi-ilta: 26.10.2007



Kesto: 1:56

Pisteet 3/5