K-System : Samba 69

Singlet · Stara.fi

Kotimainen tanssiakti K-System on viettänyt omien julkaisujensa osalta hieman hiljaiseloa, mutta lokakuun 31. päivä julkaistu single Samba 69 nostaa miehen jälleen framille.

Kimmo ”K-System” Kauppinen on työstänyt uuden kappaleen yhdessä Jaakko ”JS16” Salovaaran kanssa, ja miesten kokemus ja näkemys kuuluvat biisissä hyvin. Soundeiltaan Samba 69 poikkeaa selvästi aikaisemmasta K-System -materiaalista. Nyt basari on kireämpi ja mukana on kappaleen nimen mukaisesti myös sambatunnelmia.

Biisi antaa kunniaa erityisesti kahdelle klassikolle, joista sen teema onkin ammennettu. Fiiliset on haettu pitkälti Goodmenin Give It Up ja Josh Winkin Higher State of Mind -klassikoista, eli 90-luvun tunnelmissa mennään vahvasti. Singlellä on mukana myös Fire It Up! -versio, jossa Cristal Snow vierailee vokaaleissa. Vokaalit jäävät kuitenkin turhan ponnettomiksi.

Kokonaisuutena kappale on varsin toimiva klubiraita, mutta se viimeinen hittikoukku jää vielä puuttumaan. Singlellä on mukana myös Peetu S Remix, joka jää kuitenkin puolitiehen, sekä extrabiisinä K-Systemin ja Dj Mion erittäin energinen The Rhythm -kappale.

Pisteet 4/5