Dacia : Muistot

Singlet · Stara.fi

Kotimainen dancepumppu Dacia julkaisee nyt Muistot -nimisen singlen. Kappale on sävellystyönä keskinkertaista 90-luvun dancehuttua, joka voisi toimia jopa tanssilattialla paikallisissa limudiscoissa.

Vokalisti kuulostaa lähinnä iskelmälaulajalta, mutta se kieltämättä toimii ysärikappaleessa ihan hyvin. Työstihän myös tangokuningatar Merja Raski aikanaan esimerkiksi Waldon vokaaleja. Biisin kertosäkeestä löytyy myös jonkinlaista koukkua.

Soundipuolella on kuitenkin vakavia ongelmia. Ilmeisesti masteroinnissa on ollut puutteita, sillä kappaleen soundimaailma on puristettu täysin pannukakuksi. Biisi kuulostaa lähinnä paikallisradion ylikompressoidulta lähetykseltä, sillä alapäätä ei ole nimeksikään ja yläpääkin jää matkan varrelle. Munaa ei siis löydy lainkaan.

Kertsin jälkeisen väliosan syntikan melodia on sinänsä varsin toimiva, mutta sekin jää torsoksi soundien pannukakun takia. Disco- ja klubikäytössä soundit ovat enemmän kuin puoli ruokaa, ja nyt tuo safka jää nauttimatta. Myös kappaleeseen valittu biitti kuuluisi ennemminkin iskelmäralleihin, sillä se on aivan liian kevyt keskiäänipläjäys.

Kokonaisuutena Dacian Muistot voisi olla jopa pienimuotoinen tanssileka, mutta soundimaailman epäonnistumisen takia sitä ei jaksa kuunnella paria kertaa enempää. Itse biisi ei ole missään nimessä huono, mutta ammattimainen masterointi olisi voinut tuoda raitaan kaivattua hittipotkua. Toivottavasti seuraavalla singlellä siirrytään makuuhuoneesta studioon.

Pisteet 2/5

Uusimmat