Darude : Label This!

Albumit · Stara.fi

Kotimainen koneakti Darude julkaisi pitkään odotetun Label This! -albuminsa pienten vastoinkäymisten saattelemana. Nyt levy on kuitenkin kaupoissa, ja varsin onnistuneena pakettina.

Levyn aloitusraita My Game on keskinkertainen tanssiraita, joka hieman kuulostaa ponnettomammalta ja jopa laahaavalta. Koukkua löytyy, mutta ei hitiksi saakka. Tell Me ottaa jo kunnolla vauhtia ja kappale nostattaa polvea mukavasti. Synapimputus tuo hyvän lisän muutenkin ihan toimivaan raitaan. Tonto Nuotion vokaalit tuovat mieleen taannoisen Bomfunk MC’s hitin Sky’s The Limit.

Levyn yllättävin setti on ehdottomasti Firevision-yhtyeen taannoisen Stars-klassikkohitin uusi versio. Darude on työstänyt kappaleen käytännössä uusiksi ja Firevisionin Arttu Peljo on laulanut tutut vokaalit alkuperäistä tiukemmalla temmolla. Todella hieno veto ja loistava idea! Biisistä on levyllä myös Tech Remix.

Good Grooves tarjoaa nimensä mukaisesti varsin tyylikkään housebiittisen, mutta muuten tranceen kallistuvan, tanssiraidan, jota on hieman ryyditetty electrosynalla ja skittasoundeilla. Fiilis on sama kuin legendaarisella Cosmic Babylla parhaina aikoinaan. Valmiiksi miksatun kokonaisuuden soundi muuttuu In The Darkness (Tech Mix) -kappaleessa yhä rankempaan suuntaan, mutta tilannetta tulee tasapainottamaan Jonnaemilian kaunis naisvokaali. Biisin koukku on kuitenkin sandstormmainen tiukka bassorytinä, joka saa lahkeet lepattamaan. Hittimatskua, josta on levyllä mukana myös Trance Mix.

Bad jatkaa samalla linjalla ja ihan mukavalla teemalla varustettuna, mutta kappale ei silti onnistu säväyttämään. Levyn nimiraita Label This! on samaa sarjaa, eli ihan kelpo raita, mutta... Tranceraita Lost menee jo tarttuvampaan suuntaan, ja klubien tanssilattiallakin toimivuus on hyvä. For Those I Love ei sytytä vielä ensikuulemalta, mutta parin kerran jälkeen siitä sukeutuu yksi levyn parhaista kappaleista. Varsinaisen albumin päätösraita Dreams on hieno seitsemän minuutin pianovoittoinen chilliraita.

Kokonaisuutena Label This! on pitkälti Daruden ensimmäisen albumin tasoa, ja siten selvästi toimivampi kuin kakkoslevy Rush. Pitkä levytystauko on tehnyt siis hyvää.

Pisteet 4/5

Uusimmat