FIFA 08 (Xbox 360)

Pelit · Stara.fi

Konsolien jalkapalloklassikko FIFA tunnetaan erityisesti realistisuudestaan. Siksi tuoreelle FIFA 08 -julkaisulle asetettiin pelikonsolien uuden sukupolven myötä erityisen suuret odotukset.

Odotukset onnistutaan pelissä myös pääosin lunastamaan, ja jälleen FIFA tarjoaa futisfaneille tämän hetken parasta pelikokemusta. Näyttävä grafiikka ottaa pelikoneista kaiken irti, ja nopeissakin tilanteissa kuva säilyy puhtaan selkeänä. Pelattavuuden kannalta kuva voisi tosin olla lähempänä pelaajia. Tahmaavissa ja ohjauskyvyttömissä hidastuksissa on vielä selvästi petrattavaa, mutta varsinainen pelitilanne tuntuu erittäin aidolta. Osin juuri siksi pelistä onkin hävinnyt ”aivot narikkaan” -osaston hauska maalailu, sillä maalien tekeminen on aiempaa vaikeampaa ja tekoälykin on osaavampi.

Pelin realistisuuteen kuuluu tietenkin myös pelaajien ja joukkueiden määrä, mutta hiljalleen se on paisunut ehkä jo liiankin suureksi. Pelaajia on mukana nyt jo käsittämättömät 15.000 ja joukkueitakin yli 600. Pelkästään virallisia sarjoja on 30. Uutena pelimuotona mukaan on tullut hauska Be-A-Pro, jossa yhden pelaajan tulee pelata mahdollisimman hyvin. Idea on hyvä, mutta jostain ihmeellisestä syystä tuossa moodissa ei voi pelata kokonaista kautta. Onneksi näin kattavalla paketilla pelaaminen ei kuitenkaan lopu kesken.

Jos futisfanin pitäisi valita Pro Evolution Soccerin ja FIFA 08:n välillä, valinta kallistuisi selvästi jälkimmäiseen. Leppoisaan koti-illanviettoon voisi tosin valita jo jonkun aivan muun genren pelin, jossa onnistuminenkin olisi helpompaa.

Pisteet 4/5