We Own The Night

Elokuvat · Stara.fi

New Yorkin alamaailmaan ja yöelämään keskittyvä We Own The Night kertoo 1980-luvun huumevoittoisesta rikosaallosta Isossa Omenassa. Venäjän mafia pitää kaupunkia hallussaan ja naureskelee voimattomina tapahtumia sivusta seuraaville poliiseille.

Kaupungin huumerikosyksikkö on kuitenkin saanut uuden johtajan Joseph Grusinskystä (Mark Wahlberg), jonka isä Burt (Robert Duvall) on poliisipäällikkönä. Perheen musta lammas, Josephin isoveli Bobby (Joaquin Phoenix), on suuren yökerhon johtajana kuitenkin läheisissä kytköksissä mafiaan, eikä ole ainakaan vielä astumassa kaidalle tielle.

Mafia ei tiedä Bobbyn poliisiperheestä, joten hän olisi loistava soluttautuja rikollisjärjestöön. Hän joutuukin taiteilemaan lain oikean ja väärän puolen välillä, kun panokset nousevat lopulta tarpeeksi suuriksi. Mukana menossa on tyttöystävä (Eva Mendes).

Elokuvan perustarina on varsin toimiva, ja jännityselokuvan lisäksi käsikirjoitus kallistuukin vahvasti perhedraaman puolelle. Joaquin Phoenix on lähes täydellinen valinta rooliinsa, ja muutkin tutut tähdet onnistuvat hyvin. Lisäksi Eva Mendes tekee ehkä jopa uransa parhaan roolityön.

Peruskattaus on siis kunnossa, mutta muuten hyvältä elokuvalta vie terää se, että poliisioperaatioiden suhteen käsikirjoitus on aukkoinen kuin sveitsiläinen reikäjuusto. Tapahtumat olisi kannattanut viilata kerralla kuntoon, sillä nyt tarina ei ole kovin uskottava. Muuten leffa toimii hidastempoisenakin ihan siedettävästi.

Genre: Draama / jännitysOhjaus: James GrayPääosissa: Joaquin Phoenix, Mark Wahlberg, Robert Duvall, Eva MendesEnsi-ilta: 14.12.2007Kesto: 1:59

Pisteet 3/5