Iron Maiden kiertueelle hirviölentokoneella

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suosittu heavy-yhtye Iron Maiden suuntaan pian maailmankiertueelle, jonka puitteissa ryhmä saapuu ensi kesänä myös Suomeen. Bändin keulahahmo Bruce Dickinson on ollut jo pitkään toiselta ammatiltaan liikennelentäjä, joten yhtye käyttää maailmankiertueella yksityistä Boeing 757 -lentokonetta.

Dickinsonin työnantaja, Astraeus -lentoyhtiö, on maalauttanut yhtyeen vuokraamaan lentokoneeseen näyttävät Iron Maiden -tunnukset ja lisäksi koneen peräsimestä käsin yhtyeen matkaa valvoo yhtyeen tunnuksena tutuksi tullut Eddie-hirviö. Kuvia näyttävästä lentokoneesta löytyy tästä ja tästä!

Staran saamien tietojen mukaan Iron Maidenin yksityiskoneen matkustajina ovat yhtyeen jäsenten lisäksi myös konserttien tekniikasta vastaavat ääni- ja valoteknikot sekä lavastemiehet. Bruce Dickinsonin kyydissä lentää mahdollisesti myös yksi suomalainen, sillä yhtyeen mukana on jo useilla kiertueilla työskennellyt tamperelainen valoteknikko.

Iron Maidenin vuokraama kone on aiemmin lentänyt Astraeus -yhtiön lisäksi myös First Choice Airwaysin, Air2000:n, Skyservice Airlinesin, Spanairin ja Canada3000:n lentolaivueissa.