Timo Tolkki teki rikosilmoituksia nettikirjoittelusta!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Stratovarius-yhtyeestä tutuksi tullut kitaristi Timo Tolkki on joutunut verkossa kovaan ryöpytykseen Saana-soololevynsä merkeissä. Pari viikkoa sitten Tolkki kertoi Ilta-Sanomissa, että levyn master-nauha on varastettu. Pian tämän jälkeen Tolkin kappaleita alkoi ilmestyä nettijakeluun.

Imperiumi.net -sivuston keskustelupalstan kirjoittajat epäilevät, että Tolkki olisi keksinyt koko varkauden osana levynsä markkinointia ja jopa itse vuotanut kappaleensa verkkoon. Tolkin edustaja on kuitenkin ottanut näihin väitteisiin epäilyttävän vahvasti kantaa ja kiistänyt niiden todenperäisyyden.

MySpace-sivullaan Tolkki on itse kertonut riidoista Frontier -levy-yhtiönsä kanssa, kun artistin ja yhtiön näkemykset materiaalista menivät pahasti ristiin ja levy-yhtiö hylkäsi tuplalevyn ensimmäisen puoliskon vääränlaisena materiaalina. Tolkki ilmoitti äskettäin verkkosivuillaan purkaneensa sopimuksen ja julkaisevansa levyn itse 3. maaliskuuta. Frontier on puolestaan mahdollisesti haastamassa Tolkin oikeuteen, mikäli hän julkaisee sopimuksen alaisen albumin itse.

Asiasta on nyt siis käyty varsin mehevää nettikeskustelua, jonka puitteissa Tolkin Goldenworks Ky -yhtiön ”tiedottaja Jari Jokinen” on uhkaillut kirjoittajia rikosilmoituksilla ja väittänyt tapausta kommentoineiden syyllistyneen kunnianloukkauksiin ja tekijänoikeusrikkomuksiin:

Mitä tulee Timo Tolkkiin kohdistuneisiin, lähinnä ala-arvoisiin kommentteihin, Goldenworksin kanta on tuotantoyhtiönä, että jos joku kirjoittaa Tolkkiin kohdistuvia viestejä niin, että ne voidaan tulkita kunnianloukkaukseksi.

Koko asian aloittanut henkilö on jo syyllistynyt todistettavasti tekijänoikeusrikkomukseen ladattuaan tekijänoikeuslain suojaamaa materiaalia kuukausia ennen levyn julkaisua.

Tolkkia edustava Jari Jokinen ilmoitti lopulta toissapäivänä heidän toteuttaneen uhkauksensa ja tehneen kahtatoista nettikirjoittajaa vastaan rikosilmoituksen kunnianloukkauksesta.

Olemme tutkineet postaukset tiettyyn päivään asti asianajajamme kanssa ja tehneet rikosilmoituksen 12 henkilöstä Helsingin Poliisille, jossa katsomme heidän syyllistyneen selkeään ja törkeään kunnianloukkaukseen. Kuten sanottu, meillä on vakaa aikomus tehdä tästä laajempi ennakkotapaus.

Kyse ei ole ensimmäinen kerta kun Timo Tolkki on tämänkaltaisen huhumyllyn keskiössä. Vuonna 2004 Tolkin kerrottiin joutuneen Espanjassa puukotuksen uhriksi, mutta pian alkoivat epäilyt, joiden mukaan Tolkki olisikin lavastanut puukotuksensa lopettaakseen yhtyeessä. Levy-yhtiö kuitenkin kiisti tuolloin huhut perättöminä.