Stratovariuksen Timo Tolkkia puukotettiin Espanjassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmallakin suositun suomalaisyhtyeen, Stratovariuksen, kitaristia ja keulahahmoa Timo Tolkkia puukotettiin sunnuntaina Espanjassa. Levy-yhtiön tiedote kertoo seuraavaa:

Mieshenkilö hyökkäsi Timo Tolkin kimppuun Malagan keskustassa sunnuntaina. Stratovariuksen kosketinsoittaja Jens Johansson oli kävelyllä Tolkin kanssa, kun tuntematon mies hyökkäsi yllättäen. Johanssonin mukaan mies vaikutti erittäin kiihtyneeltä. Hän oli noin 20-vuotias latinomies. Hyökätessään mies huusi ”Tolkki”. Miehellä oli aseenaan mattoveitsi.

Tolkki vietiin lähistöllä sijaitsevaan sairaalaan, missä tohtori Fernandez tutki hänet. Hänet vietiin ensiapuun. Hänellä todettiin kaksi pistohaavaa vasemmassa kädessä ja ruhje silmäkulmassa. Hänen haavansa puhdistettiin ja sidottiin, minä jälkeen hän pääsi lähtemään sairaalasta.

Stratovariuksen jatko vaakalaudalla

Tolkki kommentoi asiaa toteamalla olevansa ”erittäin järkyttynyt” tapahtuneesta. ”Kaveri oli varmasti seurannut minua jo pidemmän aikaa. Hän hyökkäsi kimppuuni yllättäen takaapäin, se oli todella raukkamainen temppu. Hän löi minua puukolla kahdesti ja löi nyrkillä kasvoihin. Sen jälkeen hän juoksi karkuun. Koko homma kesti vain joitakin sekunteja. Tämä saattaa olla urani loppu. En halua osakseni samanlaista kohtaloa, kuin esimerkiksi John Lennon. En tiedä jatkanko Stratovariusta enää”.

Kysyttäessä onko hyökkäyksellä hänen mielestään jotain tekemistä Stratovariuksen miehistönvaihdosten ja saamiensa tappouhkausten kanssa Tolkki kommentoi: ”Tietysti sillä on jotain tekemistä sen kanssa. Miksi kukaan hyökkäisi kimppuuni muuten? Mikä muu motiivi sillä tyypillä olisi voinut olla? Olen varma, että hän yritti tappaa minut, mutta tällä kertaa minulla oli onni matkassa.”

Stratovarius soitti Lauantaina Espanjan Granadassa Piorno Rock festivaalin pääesiintyjänä ensimmäisen vanhalla kokoonpanolla tehtävistä esiintymisistään.