Stratovarius-Tolkin rikosilmoitukset pelkkää bluffia?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Stara uutisoi eilen tapauksesta, jossa Stratovarius-yhtyeestä tuttu kitaristi Timo Tolkki on joutunut verkkokeskustelussa kovan kritiikin kohteeksi, kun hänen epäillään vuotaneen itse kappaleitaan verkkoon tulevan levynsä markkinointitempauksena.

Tolkin yhtiön tiedottajaksi itseään tituleeraava Jari Jokinen on vastannut syytöksiin tiukoin sanakääntein ja uhkaillut Tolkkia kritisoineiden kirjoittajien syyllistyneen kirjoituksillaan kunnianloukkauksiin ja jopa tekijänoikeusrikkomuksiin. Lopulta hän ilmoittikin 26. helmikuuta, että kahtatoista nettikirjoittajaa vastaan on tehty rikosilmoitukset kunnianloukkauksesta.

Olemme tutkineet postaukset tiettyyn päivään asti asianajajamme kanssa ja tehneet rikosilmoituksen 12 henkilöstä Helsingin Poliisille, jossa katsomme heidän syyllistyneen selkeään ja törkeään kunnianloukkaukseen. Kuten sanottu, meillä on vakaa aikomus tehdä tästä laajempi ennakkotapaus.

Stara oli eilen ja tänään yhteydessä Helsingin poliisiin, jonne Jokinen siis väittää tehneensä kyseiset rikosilmoitukset. Poliisilta ei kuitenkaan löydy lainkaan rikosilmoituksia, joissa asianomistajana olisi Timo Tolkki tai hänen yrityksensä Goldenworks Ky. Vastaavia rikosilmoituksia ei ole tehty myöskään muille poliisilaitoksille tästä tapauksesta eikä myöskään väitetystä master-levyn ja kitaran varkaudesta.

Mikäli rikosilmoitukset tai tutkintapyynnöt olisi tehty poliisille Tolkin edustajan ilmoittamana ajankohtana, löytyisivät ne jo nyt poliisin tietokannasta. Näin ollen Jokisen väitteitä kunnianloukkauksista tehdyistä rikosilmoituksista on tässä vaiheessa aihetta epäillä perusteettomiksi.

Kyseisten nettikeskustelujen perusteella ei ole tehty poliisille rikosilmoitusten sijaan myöskään tutkintapyyntöjä ainakaan 26. helmikuuta mennessä. Stara tavoitti tänään puhelimitse Helsingin poliisissa tämänkaltaisista tapauksista vastaavan komisarion.

– Ei kyllä muistu mieleen. En aivan varmasti pysty sitä sanomaan, mutta ainakaan vielä aamupäivällä ei ollut minun pöydälleni tullut tällaista, komisario Mikko Masalin kertoi Staralle.

Timo Tolkki ei tänään vastannut Staran puheluun ja soittopyyntöön.