Big Brother -skandaali Yhdysvalloissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Big Brother -realityohjelman amerikkalaisessa versiossa kilpaillut Adam Jasinski on saanut lähtöpassit aiheutettuaan skandaalin haukuttuaan autistisia lapsia jälkeenjääneiksi.

PR-managerina ja muotisuunnittelijana siviilissä toimiva 29-vuotias Jasinski on työskennellyt autististen lasten parissa United Autism -säätiön kautta. Big Brotherissa hän kertoi kanssakilpailijoilleen työstään.

– Olen töissä vammaisille lapsille tarkoitetussa kampaamossa, jossa jälkeenjääneet (”retards”) voivat kokoontua ja laitattaa hiuksensa, Jasinski totesi karusti.

Muut kilpailijat ottivat hänen puheensa hyvin vakavasti ja tivasivat syytä moiseen kielenkäyttöön.

– Vammaisia lapsia. Minä saan kutsua heitä miksi haluan, koska teen töitä heidän kanssaan joka päivä. En sanonut mitään pahaa, Adam Jasinski perusteli.

Muut kilpailijat pian ilmoittivat tuotantoyhtiölle haluavansa pois talosta Adamin kommenttien takia. Lopulta CBS-televisiokanava päätti heittää Jasinskin ulos kisasta, kun mainostajat alkoivat keskeyttää kampanjoitaan Adamin puheiden takia. Samalla Jasinski sai potkut myös United Autism -säätiöstä, ja säätiö on vaatinut jopa koko ohjelman keskeyttämistä.

Nyt skandaali on saanut uusia piirteitä, kun New York Post on alkanut epäillä vilunkia Adam Jasinskin valinnassa taloon. Julkaisun mukaan mies on aiemmin työskennellyt kanavan mainosmyynnissä. CBS ei suostunut kommentoimaan huhuja, vaan ilmoitti miehen päätyneen taloon normaalin kilpailijavalinnan kautta. Myös Suomen Big Brother -kilpailussa esitettiin hieman samankaltaisia epäilyjä viime tuotantokaudella.