Jyrki ”Jyräys” Hämäläinen on kuollut

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suosikki-musiikkilehden pitkäaikaisena päätoimittajana tunnetuksi tullut toimittajaveteraani Jyrki Hämäläinen on kuollut. Hän menehtyi äkilliseen sairauskohtaukseen kotonaan Espoossa 65-vuotiaana, STT uutisoi.

Reilut viisi vuotta sitten Suosikin päätoimittajan pestistä peräti 35 vuoden jälkeen eläkkeelle jäänyt Hämäläinen on toiminut urallaan aktiivisesti myös kirjailijana kirjoittaen esimerkiksi Dannyn ja Urpo Lahtisen elämäkerrat. Hänen tunnetuin teoksensa on vuonna 1994 julkaistu ja tuolloin kohua aiheuttanut Neitsytöljy.

Hämäläinen toi Suomeen niin sanotun pönötysjournalismin. Hän tapasi uransa aikana kymmeniä maailman tunnetuimpiin kuuluvia rocktähtiä. Vielä 90-luvun lopulla vauhdikkaana rock-miehenä tunnettu Hämäläinen toimi aktiivisesti juontajana esimerkiksi rockfestivaaleilla.

Lue lisää Jyrki Hämäläisen elämästä tästä!