Tokio Hotel -tähti sairastui, keikat peruttu

Viihdeuutiset · Stara.fi

Supersuositun Tokio Hotel -yhtyeen oli määrä saapua konsertoimaan Suomeen 5. huhtikuuta. Keikka olisi ollut osa yhtyeen 1000 Hotels European Tour -kiertuetta, mutta nyt konsertti taitaa jäädä väliin.

Saksalaislehtien mukaan yhtyeen keulahahmo Bill Kaulitz kärsii äänihuulten tulehduksesta. Lisäksi laulajan äänihuulista joudutaan leikkaamaan rakkula. Peruutuksesta ei ole vielä tiedotettu virallisesti, mutta asia on ilmoitettu myös yhtyeen virallisella fanisivustolla sekä RTL-televisiokanavalla.

Sairaustapauksen takia joudutaan Suomen konsertin lisäksi perumaan myös esiintymiset muissa Pohjoismaissa, Sloveniassa, Serbiassa ja Saksassa sekä ilmeisesti myös Yhdysvalloissa. Yhtyeen keikkatauko voi kestää useita viikkoja.

Monia palkintoja saanut yhtye voitti taannoin MTV Music Awards -gaalassa International Act -palkinnon ja parhaillaan yhtye on ehdolla NRJ Awards 2008 -äänestyksessä vuoden parhaaksi yhtyeeksi.

Tokio Hotelin perustivat kaksoisveljet Bill ja Tom Kaulitz. He esiintyivät kotikaupungissaan Magdeburgissa vuonna 2001, jossa he tapasivat Gustav Schäferin ja Georg Listingin. Nelikon keskinäinen kiinnostus samantyyppiseen musiikkiin johti Devilish-yhtyeen perustamiseen.

Vuonna 2003 poikia koitti onnenpotku, kun Universal Musicin Saksan edustaja tarjosi heille levytyssopimusta. Samalla yhtyeen uudeksi nimeksi tuli Tokio Hotel.

Tokio Hotel nousi myös suomalaisten fanien suosikiksi kuluvan vuoden alussa, kun yhtyeen kolmannen albumin ensimmäinen sinkku, Übers Ende der Welt, nousi Radio NRJ:n kuuntelijalistan kärkeen. Tokio Hotel kävi Suomessa viimeksi syyskuussa.