Ankkarock julkaisi nimekkään esiintyjäkaartinsa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vantaan Korsossa elokuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettävän Ankkarockin esiintyjistä suurin osa on nyt selvillä. Perinteisen festivaalikauden päätösjuhlan pääesiintyjinä nähdään mittavat kattaus tunnettuja rocknimiä.

Ankkarockin lavalle nousevat esimerkiksi love metal -yhtye HIM, Pohjoismaissa valtaisaa suosiota nauttiva Kent ja riehakkaista keikoistaan tunnettu uusgarage-yhtye The Hives. Festivaalin muita varmistuneita ulkomaisia vieraita ovat heavy-legenda W.A.S.P., psykopunk-yhtye Tiger Army, melodista power metallia soittava Kamelot, Tanskan raskaan musiikin suurin vientivaltti Volbeat sekä ruotsalaiset metal-yhtyeet Opeth ja Soilwork.

Kotimaisista bändeistä Korsossa soittavat HIMin lisäksi Amorphis, Apocalyptica, Apulanta, Disco Ensemble, Hanoi Rocks, Ismo Alanko Teholla, Kotiteollisuus, Lauri Tähkä & Elonkerjuu, Mokoma, PMMP, Poets of the Fall, Scandinavian Music Group ja Sonata Arctica.

Tänä vuonna festivaalin maskotiksi, Ankka-hahmoksi, on valittu Kotiteollisuuden laulajana ja mediapersoonana tunnettu Jouni Hynynen. Ankka-hahmo tulee tuttuun tapaan koristamaan tapahtuman painotuotteiden ohella myös kaikkia kolmea festivaalilavaa.

– HIMin saaminen festivaalikeikalle Suomeen on aina harvinainen tapaus, ja iloksemme myös Kent palaa Ankkarockiin monen vuoden tauon jälkeen. Muutenkin ohjelmistossa on jälleen mukana paljon kotimaisia huippunimiä sekä mielenkiintoisia ulkomaisia vieraita useilta eri aikakausilta, Ankkarockin promoottori Juhani Merimaa kertoo.

Uusimmat