Kapasiteettiyksikkö jättää jäähyväiset

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuonna 1997 perustettu, viisi albumia julkaissut Kapasiteettiyksikkö esiintyy viimeisen kerran yhdessä elokuun 16. päivänä järjestettävässä Syvällä Pelissä Blockfest -tapahtumassa Tampereella.

Energisestä live-esiintymisestään tunnettu helsinkiläisryhmä teki aikoinaan läpimurron toisella albumillaan Klassikko ja erityisesti kotikaupungistaan kertovalla kappaleella Tää on mun stadi, jossa kertosäkeen lauloi Hector. Tänä keväänä kokoelmalevyn julkaissut yhtye on uransa aikana esiintynyt suomalaiselle rap-musiikille ainutlaatuisesti myös Japanissa.

Vaikka Kapasiteettiyksikön Andu, Tasis ja Uniikki tekevät jäähyväiskeikkansa Blockfestissa, kuullaan tapahtumassa myös uusia tulemisia. Elastisen ja Iso H:n muodostama Fintelligens esiintyy ensimmäisen kerran Etelä-Suomessa yhdessä vuosiin, Pikku G -taiteilijanimensä vaihtanut Gee tekee myös odotetun comebackin.

Kaupunkifestivaalin pääesiintyjä on kriitikoiden kiittämä yhdysvaltalainen hiphop-duo Clipse, jonka vuosi sitten ilmestynyt albumi Hell Hath No Fury rankattiin vuoden parhaaksi levyksi. Blockfestiin on kiinnitetty myös lukuisa joukko muita suomalaisia eturivin hiphop-artisteja, lopullinen esiintyjäluettelo vahvistetaan ensi viikolla.