Narnian tarinat : Prinssi Kaspian

Elokuvat · Stara.fi

C.S. Lewisin ajattomat fantasiatarinat saavat nyt jatkoa valkokankaalla, kun kolmen vuoden takainen menestyselokuva Narnian tarinat : Velho ja leijona jatkuu nyt elokuvalla Prinssi Kaspian.

Pevensien sisarusnelikko temmataan kuin taikaiskusta metrotunnelista Narniaan, kun prinssi Kaspian (Ben Barnes) tarvitsee kipeästi heidän apuaan. Narniassa kuninkaallisen nelikon edellisestä vierailusta on kulunut jo 1.300 vuotta, vaikka Lontoossa aikaa on kulunut vain vuosi. Samalla myös Aslan-leijona on jättänyt narnialaiset taakseen ja Narnian onnellinen kulta-aika on päättynyt.

Pahansuopa kuningas Miraz (Sergio Castellitto) yrittää surmata veljenpoikansa Kaspianin, jotta hänen oma poikansa perisi valtaistuimen. Prinssi piileskelee kuitenkin Narniassa, mikä saa Mirazin raivon valtaan ja lopulta hyökkäämään Narniaan. Tarkoituksena on tuhota sukupuuttoon koko kansa. Ihmisnelikko ja prinssi Kaspian tekevät kuitenkin kaikkensa, ettei suunnitelma toteutuisi.

Lapsille ja nuorille suunnattu fantasiajännäri on perustarinaltaan varsin toimiva paketti. Kaksi ja puoli tuntia kestävä elokuva ei kuitenkaan onnistu pitämään katsojia otteessaan ihan edeltäjänsä tavoin, mutta kokonaisuutena elokuva toimii omassa genressään varsin hyvin. Taistelukohtaukset ovat jääneet hiukan ylipitkiksi, mutta ne ovat toki näyttäviä.

Prinssi Kaspianin roolissa nähtävä Ben Barnes tekee hienon roolin ja tumma komistus tuleekin olemaan vuoden hurmuritulokas. Hänen latinoaksenttinsa menee elokuvassa välillä puuroksi, mutta on muutoin karismaattinen. Heikoimmin valkokankaalla suoriutuu Peterin roolissa nähtävä William Moseley, jonka karismattomuus häiritsee edelleen.

Ohjaaja Andrew Adamson on valinnut jälleen kuvauspaikoiksi todella näyttäviä ja jylhiä maisemia, joilla herkutellaankin pitkien kamera-ajojen kanssa. Elokuvan metsämaisemat näyttävät välillä jopa kotoisen suomalaiselta.

Narnian tarinat : Prinssi Kaspian vie kaikenikäiset katsojat uskomattomaan seikkailuun sekä keskelle hyvän ja pahan ikiaikaista taistelua.

Genre: Fantasia / seikkailuOhjaus: Andrew AdamsonPääosissa: Georgie Henley, Skandar Keynes, William Moseley, Anna Popplewell, Ben Barnes, Peter Dinklage, Pierfrancesco Favino, Sergio Castellitto, sekä Liam Neeson Aslanin äänenäEnsi-ilta: 2.7.2008Kesto: 2:27

Pisteet 4/5