Ruisrock jyrähtää käyntiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Turun perinteikäs Ruisrock käynnistyy tänään Ruissalossa. Sunnuntaihin saakka kestävän tapahtuman ohjelmisto koostuu tänä vuonna lähes kahdenkymmenen ulkomaisen bändin ohella kymmenistä kotimaisista suosikeista.

Ruisrockin musiikillinen tarjonta käynnistyy perjantai-iltapäivänä I Walk The Linen punkrockilla, jonka lisäksi illan ohjelmistossa nähdään muun muassa ruotsalainen The Sounds, progressiivisen rockin brittijättiläinen Porcupine Tree, metalli-legendat amerikkalainen Ministry ja ruotsalainen At The Gates.

Lavalle nousevat myös amerikkalainen poliittinen punk-bändi Anti-Flag, suosittu ruotsalainen hardcore-yhtye Raised Fist sekä lukuisia kotimaisia raskaan musiikin kokoonpanoja Stam1nan, Sonata Arctican ja Amorphisin johdolla. Keskiyöllä perjantain kohokohtana Niittylavan valtaa Nightwish, jonka pyrotekniikalla varustettu maailmankiertue saapuu Ruisrockiin.

Lauantaina puoliltapäivin ohjelmiston aloittavat ison gospelkuoron kanssa esiintyvä Jippu ja vaihtoehtoyhtye Lapko. Päivän ulkomaisia vieraita ovat pian uuden levyn julkaiseva brittibändi Primal Scream, amerikkalainen Flogging Molly sekä ruotsalaisista pitkän linjan skatepunk-yhtye Millencolin, juuri Suomessakin listaykköseksi noussut Opeth ja takuusuosikki The Ark.

Lauantaisin Ruisrockissa on perinteisesti nähty monia suosituimpia kotimaisia yhtyeitä, ja tänä vuonna Ruissaloa viihdyttävät päivän pääesiintyjä HIM:in ohella esimerkiksi suositut Disco Ensemble, Hanoi Rocks ja The 69 Eyes.

Ruisrockin alue pysyy edelliseen vuoteen nähden hyvin samankaltaisena. Viime kesänä esitelty Telttalava on jälleen käytössä, ja uutena esiintymisareenana aloittaa Turun Sanomat -lava, joka esittelee nousevia kykyjä The Micragirlsin, Olavi Uusivirran ja Stalingrad Cowgirlsin johdolla. Tuttuun tapaan alueelle levittäytyy myös lukuisia oheistapahtumia benji-hypystä sirkukseen ja ilmakitara-kisoista pallomereen.

Ruisrockin yhden, kahden ja kolmen päivän lippuja on yhä saatavissa Tiketin ja Lippupisteen toimipisteistä kautta maan sekä Turun torilla sijaitsevasta Ruiskioskista. Ruisrockin oma leirintäalue Turku-hallin läheisyydessä on varattu täyteen, mutta Ruissalo Campingissa on yhä tilaa. Leirinnän järjestäjä on luvannut, että kaikki halukkaat mahtuvat majoittumaan.