Hiphop-tapahtuma Summer Jam Helsingissä elokuussa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pohjois-Euroopan mittavimmaksi hiphop -tapahtumaksi itseään tituleeraava Summer Jam järjestetään Helsingissä 13.-17. elokuuta. Luvassa on hiphopiin ja katukulttuuriin liittyviä workshoppeja, joita vetävät maailman huippuosaajat sekä seitsemän erillistä tapahtumaa ympäri Helsinkiä.

Tapahtuman kansainvälisinä vieraina nähdään muun muassa yhdysvaltalainen breakdance osaaja Poe One, joka edustaa legendaarista Zulu Kingz -hiphop ryhmittymää, Japanista Suomeen saapuva Popping -tanssin osaaja Acky, sekä Iso-Britanniasta saapuvat UK Championships kilpailun isä DJ Hooch ja ”Scratch Perverts” dj -ryhmän alkuperäisjäseniin kuuluva DJ Renegade.

Lisäksi Summer Jamin yhteydessä toteutettavien breakdance-kilpailujen tuomareina nähdään lajin moninkertaiset maailmanmestarit Iso-Britannian Mouse ja sveitsiläinen Crazy. Kilpailuissa kisataan pääsystä kahteen maailman arvostetuimpaan breakdance-kilpailuun, eli Iso-Britanniassa lokakuussa järjestettävään UK B-boy Championshipsiin -kilpailuun sekä Sveitsissä marraskuussa järjestettävään Circle Kingz -kilpailuun.

Summer Jam -päätapahtuma järjestetään KontuFestarin yhteydessä Kontulan Kelkkapuistossa lauantaina 16.8., jolloin koko kansalle tarjotaan musiikkia ja kulttuuria kahden lavan voimin. Kotimaisista hiphop-artisteista ilmaistapahtumassa esiintyvät muun muassa Super Janne, Pahat Viinit, Stepa, Pyhimys TPH:n, Junon ja Heikki Kuulan kanssa, Notkea Rotta, Paleface, Beat Warriors, Cheddar ja Hulabaloo.

Hip hop artistien kanssa samalla lavalla ottavat mittaa toisistaan Pohjois-Euroopan parhaat breakdanceryhmät UK B-boy Championships karsintakilpailussa. Voittajaksi selviytynyt ryhmä lähtee lokakuussa Iso-Britanniaan kisaamaan lajin maailmanmestaruudesta.

– Helsinki on täynnä upeita tapahtumia koko viikon ajan, mutta katukulttuurille ja hiphop -kulttuurin edustajille Summer Jam ja KontuFestarit ovat muodostuneet jo perinteeksi, kertoo Summer Jam -tapahtuman vastaava tuottaja Mikko Vartiainen.

– Viime vuonna KontuFestari ja silloin vielä East Side -etuliitteellä järjestetty Summer Jam keräsivät yli 14.000 kävijää. Tänä vuonna sekä KontuFestari, että Summer Jam ovat molemmat entistä laajempia ja jos sää on aurinkoinen odotamme ehdottomasti paikalle uutta yleisöennätystä myös Kontulan Kelkkapuistoon. Yleisöllä on harvinainen mahdollisuus nähdä maailman parhaat breakdance osaajat ja Suomen parhaat hiphop -artistit yhdellä kertaa ja vieläpä ilmaiseksi, Vartiainen jatkaa.

KontuFestari -lavalla tarjoillaan kansalle enemmän rock-, ja bluespainotteista ohjelmaa ja siellä esiintyvät päivän aikana muun muassa Dave Lindholm & Messengers sekä amerikkalainen bluesartisti Kellie Rucker. Tapahtuma alkaa puolilta päivin ja päättyy noin kello 21.00.

Uusimmat