Ne-Yo : Closer

Singlet · Stara.fi

Amerikkalainen Ne-Yo, eli Shaffer Chimere Smith, on työstänyt urallaan jo useita laadukkaita r&b-viisuja ja saanut lukuisia arvostettuja palkintoja, mutta Suomessa lopullinen läpimurto on vielä antanut odottaa. Miehen uusimmalta Year Of The Gentleman -albumilta kesän kynnyksellä lohkaistu single Closer on kuitenkin potentiaalinen läpimurtohitti myös täällä.

Musiikintekijä-laulaja-näyttelijä Ne-Yo on työstänyt kappaleen yhdessä tuottaja Stargaten kanssa. Single on tähän mennessä noussut listaykköseksi Britanniassa, Portugalissa ja Bulgariassa, joissa se soi yhä edelleen erittäin paljon. Euroopan läpimurtoa siivittämään singlestä julkaistiin myös erillinen remix-single, jossa kappaleesta tekivät omat versionsa muiden muassa Niteryders ja Stonebridge.

Biisin radioversio alkaa hieman ponnettomasti, eikä tanssijalka nouse vielä ensimmäisten kitarafiilistelyjen aikana. Hetken odottelun jälkeen kappale saa kuitenkin biitin, ja kertosäkeen pärähtäessä soimaan hittikoukku on tosiasia. Closer-kappaleen kertosäkeen upea melodia hakee vertaistaan viime aikojen julkaisuista. Kappaleen minimalistinen soundimaailma jättääkin kertsille paljon valtaa.

Remixeistä Niteryders potkii yllättäen paremmin kuin tunnettu housenimi Stonebridge. Ensinmainitun tasabiitti ja tyylikkään kevyt housefiilistely sopivat hyvin kimppaan. Stonebridge on toki myös siedettävä, mutta biitti jää jalkoihin ja soundi on muutenkin turhan vanhanaikaista. Joka tapauksessa tässä on upea raita.

Pisteet 5/5

Uusimmat