Pipefestissä uusi yleisöennätys – Fintelligens teki paluun

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tänä viikonloppuna vietetty kahdeksas Pipefest keräsi Vuokatinrinteille yli 11.000 kävijää ja tapahtuma teki samalla uuden yleisöennätyksen.

Esiintyjien viime hetken peruuntumisista festivaali selvisi voittajana, kun yhdysvaltalainen Chamillionaire lensi todella lyhyellä varoitusajalla paikkaamaan sairastapauksen takia esiintymisensä perunutta Jedi Mind Tricksiä ja aikatauluongelmien vuoksi kotiin jäänyttä Eveä. Chamillionaire sai pipeyleisöltä lämpimän vastaanoton lauantai-iltana, tarjosi juhlakansalle loistavan keikan ja lyhyen vierailunsa aikana viihtyi Vuokatin maisemissa.

Lauantai-ilta päättyi yleisön ja Fintelligens-kaksikon iloiseen jälleen näkemiseen, kun Iso H ja Elastinen nousivat yhdessä lavalle viiden vuoden tauon jälkeen. Festarilaiset pääsivät tunnelmoimaan vanhojen hittien parissa ja kuulemaan ensimmäisinä uuden levyn ennen julkaisematonta materiaalia.

Tapahtuma sujui poliisin mukaan rauhallisemmin kuin edellisvuonna, vaikka väkimäärä kasvoi kymmenellä prosentilla. Putkassa yönsä viettäneiden määrä oli puolet viime vuotisesta ja myös SPR:n työmäärä puolittui edellisestä kesästä. Ensimmäistä kertaa kahdeksaan vuoteen Pipefestiä vietettiin lämpimän auringonpaisteen sijasta vaihtelevassa ja viileässä säässä. Tämä rauhoitti juhlakansaa.  Kiitosta poliiseilta saivat myös teltta-alueen maksullisuus ja aitaaminen, hyvin organisoidut turvajärjestelyt sekä kävijöiden keski-iän nousu.

Uusimmat