Salainen agentti 86

Elokuvat · Stara.fi

Agenttisarjojen klassikko, Salainen agentti 86, tuo huipputehokkaan Maxwell Smartin (Steve Carell) jälleen valkokankaalle taltuttamaan roistoja. Tällä kertaa Smart pelastaa maailman, kun KAOS-järjestö on saanut tietoonsa CONTROL-agenttien henkilöllisyyden ja yrittää surmata kaikki agentit.

Koska agentit ovat paljastuneet, eikä heitä voida käyttää, ylennetään analyytikko Maxwell Smart agentiksi. Parikseen hän saa maineikkaan veteraanin, Agentti 99:n (Anne Hathaway), jonka kanssa Smart ryhtyy selvittämään tapausta. He saavat pian selville, että jonkun on pakko olla kaksoisagentti. Epäilyt kohdistuvat kuitenkin Smartiin, joka joutuu asettamaan henkensä alttiiksi todistaessaan itsensä syyttömäksi.

Parivaljakon kolmantena pyöränä häärii Agentti 23 (Dwayne ”The Rock” Johnson), jolla on oma lehmä ojassaan ainakin Agentti 99:n osalta. Roistot (mm. Terence Stamp ja Kenneth Davitian) on saatava kuitenkin kiinni ihmissuhdeongelmista huolimatta.

Salainen agentti 86 on yllättävän vihdyttävä paketti, joka parodioi sekä samannimistä sarjaa että myös tuoreempia agenttileffoja, kuten James Bondeja ja Impossible Missioneja. Elokuvan juoni katoaa kuitenkin kaiken hölynpölyn alle, eli käsikirjoituksessa olisi ollut vielä toivomisen varaa.

Parhaan vitsit lohkaistaan hieman yllättäen takarivistä sivurooleista, mutta se ei menoa haittaa. Steve Carell toimii hienosti pääroolissa päättömästi sekoilevana agenttina. Anne Hathaway ei yleensä ole kovin valovoimainen tähti, mutta onnistuu tässä roolissa hyvin.

HUOM! Stara tapasi Steve Carellin äskettäin Los Angelesissa. Lue elokuvan päätähden haastattelu tästä tai seuraavasta Stara-aikakauslehdestä!

Ohjaus: Peter Segal



Pääosissa: Steve Carell, Anne Hathaway, Dwayne Johnson, Terence Stamp, Alan Arkin



Ensi-ilta: 29.8.2008



Kesto: 1:52

Pisteet 4/5