BB-talon viikkotehtävässä tarvitaan hyvää tasapainoa

Big Brother · Stara.fi

Big Brother -kisassa alkoi tänään uusi viikkotehtävä Vauhtia ja taitoa, jossa asukkaiden tulee ajaa Segway-ajolaitteella mahdollisimman tarkasti. Suomessa vielä uusi, mutta maailmalla jo tunnettu ajopeli oli uusi tuttavuus myös asukkaille.

Ajolaitteella liikutaan painopistettä muuttamalla ja BB-kilpailijat saivat alkuun opastusta kouluttajalta. Asukkaiden tulee suorittaa talon pihamaalle rakennettu rata mahdollisimman nopeasti ja virheettömästi. Mukaan voi vielä tulla myös muita ajopelejä.

Ensimmäisinä Segway-laitetta kokeilivat Johan ja Cheryll, jotka molemmat suoriutuivat hyvin. Anna ei kuitenkaan päässyt laitteen herraksi ainakaan ensiyrittämällä ja myös Tuulilla oli hienoisia vaikeuksia Segwayn hallinnan kanssa. Asukkaat panostivat tehtävän onnistumiseen 99 prosenttia viikkobudjetistaan.

Vuonna 2001 kehitettyä ja vuonna 2006 uudistunutta Segway-laitetta näkyy nykyisin liikenteessä erityisesti Yhdysvalloissa ja Etelä-Euroopassa. Suomessa Segway on vielä kielletty yleisillä teillä, mutta se on parhaillaan koekäytössä Espoon poliisissa. Poliisikin saa tosin ajaa laitteella vain suljetuilla alueilla, koska Suomen laki ei Segway-laitetta tunne.