Jaajo Linnonmaa Idolsista: Joko uskoitte?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime sunnuntaina nähty Idols-kisan yllätyskäänne puhuttaa edelleen, sillä ennakkosuosikki Pete Parkkonen putosi yllättäen finaalista. Nyt asiaa on ruotinut blogissaan myös Radio Suomipopilta tuttu suosikkijuontaja Jaajo Linnonmaa otsikolla ”Joko uskoitte?”.

– Onko tämä nyt jollekin joku yllätys? Onko jengi niin sinisilmäistä, ettei ketään ihmetyttänyt jo Suomen Idolsin ensimmäisenä kautena, miten ja miksi Suomen menestynein Idoli jäi kolmanneksi? Miten Pete Parkkonen suosiosta huolimatta jää tänä vuonna himmeille sijoille tai miksi Ilkka Jääskeläinen voitti toisen tuotantokauden? Jaajo kirjoittaa.

Kirjoituksessaan Jaajo epäilee, että tulosten manipuloiminen kuuluisi nykyisin jopa osana kansainväliseen Idols-formaattiin.

– Kun Kelly Clarkson voitti ensimmäisenä maailmassa Idolsin vuonna 2002, totesi formaatin kehittäjä ja julkkistuomari Simon Cowell, että kyllä Kelly olisi myynyt miljoonia vaikka olisi jäänyt toiseksi tai kolmanneksi. Seuraavana vuonna jäi yleisön suosikki Clay Aiken toiseksi, mutta tulosten totuudenmukaisuudesta oli epäilyjä.

– Mainittakoon tähän väliin, että Ruotsin menestynein Idoli Darin jäi omalla kaudellaan myös ”niukasti” kakkoseksi. Kuten myös meidän Katri Ylander, Anna Abreau ja niin edelleen.

Ohjelman tuotantoyhtiö on kiistänyt tulosten manipuloinnin ja Idols-tuomari Patric Sarin totesi Koop Arposen taktikoineen vanhemman yleisön äänet itselleen vanhoilla klassikkokappaleillaan. Äänestyksen todenperäisyyttä epäilevien vaatimuksista huolimatta tuotantoyhtiö ei ole kuitenkaan paljastanut tietoja äänestyksessä annettujen äänten kappalemääristä.