GTA IV -pelin PC-versio ”vuoden karvaimpia pettymyksiä”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Massiivisen mediakohun myötä huhtikuun lopussa julkaistu Grand Theft Auto -pelisarjan uusin osa GTA IV rikkoi tuolloin kaikki myyntiennätykset. Nyt on julkaistu viimein myös pelin kovasti odotettu PC-versio.

Tietokoneversio ei ole kuitenkaan saanut osakseen yhtä ylistäviä kommentteja kuin aikaisemmat konsoliversiot, sillä pelin vaatima laiteteho on noussut todella rajuksi. Lisäksi julkaisu oli mitä ilmeisimmin ennenaikainen, sillä PC-versioon on jäänyt häiritsevän paljon bugeja.

GTA IV onkin nyt saanut murska-arvioita juuri uskomattomien laitevaatimustensa ja bugiensa takia. Ulkomaisten peliarvostelujen lisäksi myös suomalainen eDome tyrmäsi pelin arvostelussaan. Pelin kansitiedoissa ilmoitetut laitevaatimukset eivät julkaisun mukaan riitä pelin pyörittämiseen asianmukaisesti.

Grand Theft Auto IV:n PC-versio oli selkeästi vuoden karvaimpia pettymyksiä, eDomen Miikka Lehtonen kirjoittaa.

– Pelaaminen on täyttä tuskaa. Laitteistovaatimukset ovat kivikovat ja peli tuntuu olevan vielä sen verran lepsusti koodattu tai buginen, että paremmillakin koneilla edessä on vain takkuamista ja hiuksien revintää.